bugün

mustafa ceceli'nin beşinci stüdyo albümüdür. müthiş bir sese, enfes bir yoruma sahip bence kendisi. zaten bir tenor. şarkı söyleme yeteneğine diyecek bir sözüm yok. ancak bu albümü çok çok vasat. 14 şarkıyı da dinledim. bir tanesinde bile mustafa ceceli kalitesi bulamadım. bir iki şarkı vasat sayılabilir, diğerleri gerçekten kötü. ben "es","oyun olmazdı aşkla", "aman","bekle", "dön", "limon çiçekleri","emri olur", "hüsran" gibi şarkıların kalitesine eş şarkılar beklerken çok kötüleriyle karşılaştım. eminim ki bol emek verilmiş bir çalışmadır. ama sorun şarkı seçimlerinde. besteler birbirine çok benziyor, bende böyle bir his uyandırdı. sanki albüm tamamlanmamış, mastering halinden öncesini dinliyormuşum gibi.

irem derici'yle düet yaptığı şarkı bir ay içinde duymaktan bıkacağımız hale gelecek bunu şimdiden görebiliyorum. bana kalırsa albümün en iyi şarkısı da o. şarkının adı "kıymetlim". şarkı kötü diyemem. ama olağanüstü de diyemem. ikisi de çok çok güzel yorumlamışlar şarkıyı. ikisinin de sesleri güzel. gayet iyi şarkı söyleyebiliyorlar. ama bir olmamışlık var. benim müzik bilgim de bunu açıklamaya yetmiyor.

mustafa cecelinin ilk iki albümünü tekrar dinlemesini öneriyorum. o efsane şarkıların kendisine ait olduğunu hatırlaması lazım. "mustafa ceceli" ve "es" albümlerinin şarkı seçimlerinde kime danıştıysa yine ona danışmalı.