bugün
- rakının berbat bir içki olması32
- wolverine gibi tırnakları olan kız11
- çocukluk travmaları18
- her türk kadınına 100 türk erkeğinin yürümesi8
- true'nun ölmesi14
- akp belediyesinin 85 milyon liraya konser vermesi15
- utopyalarkralicesi9
- galerinizde bulunan en saçma fotoğraf15
- kürdüm 5000 yıllık tarihim var var mı diyeceğin21
- uludağ'ın kaderi13
- anın görüntüsü14
- gecenin şarkısı17
- rusya nükleer güç kullanılır mı sorusu17
- etek giyersen tecavüzü hakedersin13
- mutluluğun formulü8
- doritoslu çiğ köfte12
- güzel erkek isimleri19
- hayal dünyasında yaşamak10
- gozlerinmeyhanesi'nın vefat etmesi24
- karınız için sözlüğü bırakır mısınız11
- true'nun yetkili olması9
- en etkili içki hangisi8
- homofobik yazarlar birliği10
- sözlük yazarlarının yapmayı en çok istediği meslek21
- hayatı seviyorum eylemleri21
- sözlük yazarlarının favori haber kanalı8
- true ile utopyalarkralicesi11
- larisalisa öldü mü12
- profilinizden karakter analiz ediyorum toplanın16
- sözlükte birbirine yakıştırdığınız yazarlar11
- sözlükteki ruh hastaları24
- true neden evlenemiyor9
- yazarların çektiği çiçek fotoğrafları11
- mantı8
- yazarların en sevdiği cem karaca şarkıları17
- nervio abla36
- en son ne yediniz13
- 1 milyon dolar'a ismet'in tırnaklarını yer misiniz8
- seküler yaşamın faşist bakış açısı15
- larisalisa17
- sabah ereksiyonu olamıyorum11
- yaşı geldiği halde evlenmeyen insan11
- kız kardeşini date'e hazırlayan abi22
- gece dışarıdan gelen hav hav hav sesleri11
- an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı30
- chatgpt ile yazarların görselleri13
- erkeklerin erkeklere taktığı kırıcı lakaplar13
- ellerim bos gonlum hos11
- amerika'nın icat ettiği bir şey söyleyin13
- insan olmaya ceyrek kala23
zaman tamamen insanların işini kolaylaştırmak için uydurdukları şeydir. zaman aslında devinim ve değişimdir.
zaman aydınlığın üzerine güneşin doğuşudur. dede
başı sonu olmayan ''an'' lar zincirlemesidir.
zaman, boyut olarak vardır. maddenin alt birimlerinin yer değiştirmesi zamandır...
fakat bütün bunlara rağmen tam olarak ne olduğu da anlaşılamamıştır zamanın.
fakat bütün bunlara rağmen tam olarak ne olduğu da anlaşılamamıştır zamanın.
Biz zaman geçiyor sanarız aslında yaşam tekerrürden ibarettir.
kötü bir saat reklamı sloganı olabilir..
aksine tekerrüre düşen hayatlar boşa geçen zamanlardır. hayattaki oluşumların en somutudur zaman. en ulaşılmazı en terkedeni en geri dönmeyeni en çok isteneni..
ünlü fizikçi julian barbour´un "end of time" kitabındaki bilimsel iddiasıdır. adam zaman, fiziksel dışında insanoğlunun uydurduğu bir yanılsamadır, güneş devamlı doğup battığı için uydurduk biz onu, diyor.
konu çok daha karışıktır, türkçeye çevrilmemiş olduğunu keşfettim, ama ingilizce bilenler amazon´dan alabilir. julian barbour "end of time".
konu çok daha karışıktır, türkçeye çevrilmemiş olduğunu keşfettim, ama ingilizce bilenler amazon´dan alabilir. julian barbour "end of time".
son kuantum teorilerine göre bütün zamanlar aynı anda yaşanmaktadır....
vardır, sadece görecelidir.
(bkz: adam cern de profesör beyler)
(bkz: osur osur ipe diz)
zamanın temeli harekettir, hatta zaman bir sabitin diğer hareket edene oranıdır. aslında sabit diye bir şey de yoktur.( çünkü sabit bir şey sıfır anını gösterir ki böyle bir şey şuanda yoktur, her şey hareket halinde çünkü) sabit olarak aldığımız şey de hareket eder o yüzden kesin bir zaman vardır diyemezsiniz. bu yüzden görecelidir.
hareket her yönlü olabileceği için zamanda her yönlü olabilir bu mantıkla zamanda seyahat edilebilir deniyor. ( tabi ben böyle bir şeye inanmıyorum teoride doğru ama pratikte saçma)
zamanı soyut bir şey olarak almayın, zamana çekiçle bile vurulabilir o kadar somut bir şeydir.
ancak hareket her yönlü olduğu için ve sabit olarak aldığın şey de aslında hareket ettiği için bu kadar şeyi anlayamazsın. bu yüzden durağan bir nokta alıp diğerine onu oranlayarak belli bir zaman yaratmış olursun.
aslında böyle bir şey yoktur demekten ziyade zaman soyut değil bildiğin somuttur ve özünde her yönlü bir hareket vardır.
iki insan birbirine olan uzaklığını ölçmek gibi, birinin bir insanın yanındayken diğerinin yanına gitmesi gibi bir şeydir zamanda hareket etmek.
hareket her yönlü olabileceği için zamanda her yönlü olabilir bu mantıkla zamanda seyahat edilebilir deniyor. ( tabi ben böyle bir şeye inanmıyorum teoride doğru ama pratikte saçma)
zamanı soyut bir şey olarak almayın, zamana çekiçle bile vurulabilir o kadar somut bir şeydir.
ancak hareket her yönlü olduğu için ve sabit olarak aldığın şey de aslında hareket ettiği için bu kadar şeyi anlayamazsın. bu yüzden durağan bir nokta alıp diğerine onu oranlayarak belli bir zaman yaratmış olursun.
aslında böyle bir şey yoktur demekten ziyade zaman soyut değil bildiğin somuttur ve özünde her yönlü bir hareket vardır.
iki insan birbirine olan uzaklığını ölçmek gibi, birinin bir insanın yanındayken diğerinin yanına gitmesi gibi bir şeydir zamanda hareket etmek.
Ne demek zaman yoktur? Zaman yoksa okula işe filan istediğimiz saatte gidebilirdik. Ama oluyormu hayır. Demekki zaman var.
Kanıtlayabilene 350 oranlık fixed kupon veriyorum.
Biz insanlar isimlerini koyana kadar hiçbir şey yoktu.
bu şekilde düşünürsek hep haklıyız.
bu şekilde düşünürsek hep haklıyız.
Öldükten sonra zaman kavramı kayboluyor.
Varsa da bilinemez, bilinse de aktarılamaz diye gider. Abraham lincoln'un olacak.
evreni ortadan kaldırırsan o da ortadan kalkar.
güncel Önemli Başlıklar