bugün

hayatta ki nadir deşarj yollarımdan biri. bu adamlar sonsuza dek yaşasın lan. sürekli şarkı yapsınlar. sürekli sahne şovları yapsınlar. eğer trilyonluk bi iş adamı olsam yıllık gelirimin yarısını bu adamların sahne şovlarına harcardım.
Yaptıklarının üstüne sahne şovu tanımadığım alman müzik grubu.
sevdiğim ve saygı duyduğum fakat çok abartıldığını düşündüğüm endüstriyel metal grubudur.
Almancanın en çok hard rock müziğe yakıştığının kanıtı olan grup.
sahi Almanca jazz var mı?
şu an telefonumda feuer frei sarkisi caliyor.
dağılırlarsa küfür yiyecek gruptur.
(bkz: sikerler öle aya)
pek beğenmem , endüstriyel metal olduğu içindir belki , ama sevene de saygı duyarım tabiki.
son zamanlarda okuduklarıma göre eyvah dedirten gruptur..
Tek bildiğim şarkısı waidmanss heil' dır. Hayvan gibi eğleniyorum dinlerken ama başka bir şarkısını bilmiyorum. Bilmek derken hiç dinlemedim. Bu durumu şu an garipsiyorum.
dinlerken arkadan birşey saldıracakmış hissi yaratan gruptur.
Satan isimli şarkısının ilk 35 saniyesi ve ardından gelen giriş müziği mükemmel ötesidir.
en sevdiğim müzik grubu üstüne tanımam.
bütün şarkılarını beğenerek dinliyorum. yalnız "sehnsucht" ve "liebe ist für alle da" albümlerinin tadı bir başka.
olmazsa ben de olmazdım dediğim,tek bildiğim grup.
Çok geç fark ettiğim dinleMeden araba kullanmadığım grup.
ohne dich,reise reise, asche zu asche, sehnsucht ve mein teil'i atıyorum listeye bütün gece çalıyor, sabah ezanında durdururken farkediyorum ki hala sıkılmamışım.
bu kadar mı net anatılabilinirdi:
http://instacod.es/file/77164
(anlatılmış)
https://m.youtube.com/watch?v=sthX9Qqx-D0
almanyadaki türklere ,ülkemizden gidin burada çalışmayın kirlilik sacıyorsunuz diyen grup. *
Ritimllerini bir türlü kafamdan atamadığım bir grup.
en güzel parçaları bana göre stalingrad olan grruptur.enfes bea.

https://www.youtube.com/watch?v=o_zqqV5z8Qw
ohne dich'i ne zaman stalingrad oldu diye merak ettiğim grup.
90´li yillarin ortalarinda Berlin´de kurulmus "Neue Deutsche Härte" (birebir cevirisi yeni alman sertligi oluyo, böhö) isimli müzik ekolüne dahil edilen alternatif metal/rock grubudur. sarkilarinda bol miktarda ön plana cikan elektronik alt yapi ve cokca tekrar eden seri riffler nedeniyle kendilerini "Tanzmetall" (hadi buna da dans etmelik metal sarkilar yapan grup diyelim) olarak tanimlarlar. Berlinli metal müzik severler tarafindan pek tutulmamalarinin temel sebeplerinden birisi sarki sözlerindeki "anlamsizlik ve banellik" tir, ki haksiz da sayilmazlar. Diger neden ise bundan en fazla 15-16 yil önce berlin´in kücük klüplerinde simdiki parayla 10 avroya denk gelecek bir miktara konser veren bu heriflerin konserine nasil olur da simdi 150 avrodan asagi bilet bulunamaz diye düsünmeleri ve gicik kapmalaridir.
en saglam sarkilarindan birisi olan "Ramstein"i 1988 de Almanya´nin güneyindeki Ramstein hava üssünde gerceklesen bir ucak kazasina ithafen yaptiklarini sözlerden cikarmak mümkündür. ayrica bu olay grubun ismi icin de ilham kaynagi olmustur.

bu da soundtrack olsun...

https://www.youtube.com/watch?v=QxvtoH3NHik
kurulduğundan beri hiçbir üyesi gruptan çıkmamıştır. bu güçlü arkadaşlıklarını iş ortağı mantığının olmamasına bağlıyorlar. yani onlar grup kurulmadan önce çok iyi arkadaştılar, sonra sadece birleşip sevdikleri şeyleri yapıyorlar gibi. tabi dünya çapında ünlenip milyonlar kazanmaya başladıktan sonra da çizgilerinden şaşmamaları ve bildikleri şekilde devam etmeleri rammstein'ı rammstein yapan şeylerdendir. grubun üyelerinden flake yaptıkları müziği hiç sevmediğini söylüyor ve bunu ifade etme şekli biraz garip: onlar sevmediğim müziği yapıyorlar bense klavyemle onların müziğine tecavüz ediyorum.

bu arada grup içinde aşkı-memnu çekilmiştir bir ara. till lindemann'ın eski eşi ile richard tek gecelik bir ilişki yaşıyorlar, kadın hamile kalıyor, garip bir şekilde doğan çocuğa eski eşinin soyadını veriyor 'lindemann'. çocuk ne eski eşte ne till'de kalıyor richard ile yaşıyor ama hepsiyle arası iyi, arada konserlere falan çıkıyor. (bkz: kafaları güzel)
Alman rock grubudur kafa yapar onerilir.
az biraz korktuğum grup. till bir klipte ağzında ampul patlatmış diye duydum. bir de canlı performanslarının acayip olduğu söyleniyor. pentagram'dan korkmuyom ama bak, marilyn manson'dan korkmuyom. rammstein ne bileyim korkulacak bir grup gibi geliyor bana gaza gelinmek istendiği zaman dinlenebilir, başarılı sonuç vermesi muhtemeldir.