bugün

okullara gitmek için bindiğimiz ve bazı adamların kullanırken yardırdığı bir minibüs.
seyahat ederken motor sesinin kulağa tecavüz ettiği modeldir.
2.8 motoruyla beyin zarı eriten bir güce sahip genelde lise okul servisi olarak kullanılan araç.

(bkz: karsan)
bir dönem yaygın olan servis aracıdır. direksiyondaki tur sıkıntısı yüksek motor sesi en büyük eksileridir. artıları ise geniş iç hacim ve fiyatıdır. ancak günümüzde ömrünü tamamlamıştır.
Fransa'da at nakliyesi için üretilen araç. Türkiyede sığır taşımacılığı için dolmuş olarak kullanılıyor.
Lisedeyken servis aracımdı. Ta 90lı yıllar.
Köyler de hala kullanılan minibüs.
ön kapıları sanki kapalı değilmiş gibi gözüken eskilerin okul taşıtı.

orta kapıda kauçuk kasnak vardı. birde bu araçların direksiyon tur sayısında bir sıkıntı vardı. aracın manevra kabiliyeti sıfırdı. buradan sabri ustaya selamun aleykum.
Acilen eski modellerinden birinin far-korna koluna ihtiyacım olan emektar. Benim arabayla aynıymış yeni öğrendim daha.
köylerde kasabalarda tutulur. arka camlar açılır kafalar camlardan çikarılır saçlar rüzgara bırakılır çocukken eğlenceliydi.
sikmişim manevrasını. onu da kullanan düşünsün. bana ne.
yüksek kasa uzun şase olanından karavan yapmıştım süper rahat konforlu olmuştu ama kullanması büyük dert direksiyon da hidrolik değildi.
kullanması çok zevklidir. başka bir aracın iki seferde dönebileceği yerden 30 manevrayla dönmek paha biçilemez bir duygudur.
Bir dönemin meşhur okul servisleridir.

Öğrencilik hayatım boyunca hiç servis kullanmadım ama bu araçtan aklımda kalan tek şey haykıran motor sesi.
2000-2001 yıllarında Kütahya'da şehir içi yolcu taşımacılığı yaparlardı. Yokuş inerken balatalardan sürekli ses gelirdi.
motor sesi traktör motor sesine benzer.
öyle gürültülüdür.

bir kez binme fırsatım oldu.
master, Ducato gibi minibüsler bile bunun yanında eşeğe karşı at gibi kalır.
staj yaptığım yerde personel servis aracıydı. yokuş görünce tamam gitmiyecem diyordu resmen.

bunu tasarlayan düz yerde kullansınlar konya gibi yerde diye düşünmüş heralde tasarlamış.