bugün

Samsung telefonunuzun navigasyonundan bulabiliyorsanız plaket vermek isteyeceğim insandır.
bilmece gibidir zordur.
sonunda siktir et biz yine bildiğimiz yoldan gidelim demektir.
yandex navigasyonu kadar kendini bilmez bir navigasyonla oldukça zor olandır. gidilecek yeri en uzun yoldan anlatıyor, yolun yarısında bakıyorsunuz zaten gelmişsiniz.
kolay kullanımı sayesinde şehirler arası ulaşımda bile kolaylıkla ve nokta hedef bulmada sorun yaşamadığım, s4 telefonumda kullandığım igo navigasyonudur.
Güncel olanı için geçerlidir.
geçen maçka'da hastaneye gideceğiz. kaynım böyle işlere meraklı yolu navigasyondan bulacak. bildiğim yolda bana değil navigasyona inanacağı tuttu. hastanenin önüne geldik. geldik diyorum ,yanlış biliyorsun navigasyona göre 2300 m daha var diyor. tabelayı oku diyorum. adamı zor ikna ettim .yoksa 2300 m daha gidecekti.
Eskişehir'den Çorlu'ya giderken bizi mall of istanbul'un kapalı otoparkına sokan alet.
bazı arkadaşlar yanlış yola hatta avm otoparkına felan girdiklerinden dem vurmuş. navigsyonla yolda olmak bazen 3 e ayrılan yollarda korelasyon sağlamak kolay değil. bu biraz zamanla tecrübeyle halledicek bir durum.

selamlar
çoğu kez işe yarayandır.
gidilecek muhite götürmede, caddelerde sıkıntısı olmayandır.

ancak bazı sokaklar sıkıntılı.
bazen apartmanların üzerinde gösterebiliyor ve noluyoruz lan dedirtebiliyor.

ama sıkıntı da yaratsa, 2-3 sokak ötesine götürecek kadar yol gösteriyor.
hakkını yememek gerek.
Çoğu kez trafik durumu için kullanmaktayım. Yol bulma icin ise çok yararlıdır.
Bütün avrupa'yı böyle gezen birisi olarak söyleyebilirim ki, bir muhiti bilen bir insana güvenmek mi, yoksa navigasyona güvenmek mi derseniz, kesinlikle navigasyon derim.

Ufak tefek yanlışlarını göz ardı edebiliriz. Beni 5 km farklı yere gönderen insanlar oldu.
Bir keresinde marmaris’te beni ısrarla trafiğe kapalı olan yola sokmaya çalışan bağyan. Kendisinin söylediği rotadan mecburen sapınca akternatif yol da söylemedi. Bildiğin trip attı bana. Yolu bulana kadar canım çıktı.
kullanana büyük kolaylık ve fayda sağlayandır.
hangi uygulamayı kullandığınıza bağlı.Onlarca navigasyon programı var. Google haritalar, yandex haritalar, open street map vs. bunların içinde en başarılısı open street map 'ı öneririm.
adres yol bilgisi değiştiği zaman tam bir kabus olan döndürüp duran sinir bozucu şey navigasyon.
görsel
otoyol haricinde arabayı maksimum 50-60 km/h ile hareket ettirerek kullanılması gereken uygulamadır. istanbulun göbeğinde olsanız dahi internetin çekmediği yerler olabiliyor. navigasyon takılı kalıyor sen geri dönmesi çok zor olan sapağı geçtikten sonra "sağa dönün" diyebiliyor. hımınıskym nidaları eşliğinde 5 km ileri gidip sonra 8 km geri gelip 3 km daha ileri gidip aynı sapağa dönmen gerekebiliyor.
istanbul da mecburen yaptığınız şey. zira normal seyirde giderken barbaros bulvarı, bağdat caddesi gibi ana yollarda bir anda önünüze dozer, mikser tarafından kapatılmış bir barikat cıkabilir.