bugün

Bana göre lol ün alacağı karşılaşma ama lol dotanın özentisidir.
eskiye saygımdan dolayı dota diyebileceğim, ancak oynayacak adam kalmayınca mecburi lol'a taşındığımı varsayarsak dota +1 .
Dota daha zor ve biraz daha düşünme isteyen bir oyundur herkes oynayamaz becerebilirseniz en zevkli oyundur,lol daha basit oyundur ama oda zevklidir.
lol daha arcade tarzda olup, kolay oynanabildiği için genele yayılmıştır. dota'nın ise daha komplike ve düşünmeyi gerektiren oynanışı vardır. dota, lol'e esin kaynağı olmuştur, her ikisinin de oyundan zevk alan bir kitlesi var.

bu karşılaştırma da fifa-pes karşılaştırmaları gibi görecelidir, galibi kişiye göre değişir.
dota derim.
Her ikisini de denedim. Lolun grafikleri daha kötü. Dotada ise neyin ne olduğu belli değil. çok karışık. Bir netlik yok. Bana sorarsanız gidin smite oynayın.
Lol beleş diye bu kadar popüler oyunun kurucuları zaten zamanında dota için çalışmış dota daha iyi bir oyun olabilir, oyun yapımcısı olarak riot games ekibi daha zeki pastadan artan hamurla daha iyi bir pasta yapmasalar da nasıl satacaklarını biliyorlar, lol'u tr serverın da oynamadığım için severek oynuyorum.
Şimdi buraya ergenler gelip " dota, lol'ün yanında hiç bişey taaaam mı " diyecek bende basıcam eksiyi. Arkadaş adam dota için steam indirmeyi beceremiyor gelmiş buraya it gibi havlıyor.

Tamam lan tamam. Lol iyi amk. Türkiye'de de turnuva falan düzenliyorlar. Beşiktaş kulübü dahi var.
Dota zeka işidir, lol ise klavye mouse becerisi.

3 5 aydır dota oynuyorum hala hakim değilim.
Ama totalde 4 5 saat lol oynadım ortalığı kasıp kavurabiliyorum.

Kısacası dota bir oyundan öte birşeydir.
Dota daha baba bir oyundur. Lol basittir vakit gecirmeye iyidir. Ama kardesim lolu 4-5 saat oynayan biri ortaligi kasip kaviramaz. Daha 30 levele gelmek hemen olan birsey degil. gunde max 3 saat oynayan biri nerdeyse 1 ayda 30 level olabiliyor. Ayrica cok iyi oynamak icinde 1-2 yil tecrube istiyor. 1-2 ayda elmas olunmuyor.
kisaca dota oynuyonuz kardesim tamamda lole bok atmaya programlamissiniz kendinizi. Az atip tutun oyununuza bakin.
bir klon oyunu yapımında esinlendiği oyunla karşılaştırmak.
görsel
bana aynısı gibi geldi tabi anlamadığım için olabilir ashdbsbs.