bugün

dağda ölen pkklı terörist için de, askerde şehit olan asker oğlu için de ağıt yakan anadır. anadır.
taktir edilmesi gereken ve hepimizin bir şeyler borçlu olduğu üzerinde yaşadığı topraklara sadık bir anadır.mesela kendisine türkçe öğretmekten başlayarak borcumuzu ödemeye başlayabiliriz.nasıl artin penik üzerinde yaşadığı toprağa sadık, cesur ve unutulmaması gereken bir ermeniyse bu en yüksek mertebeye ulaşmış şehit ve anası da öyledir.

herkes bu olayın tüm kürtlerin pkklı olmadığını kanıtladığını iddia etmiş.yanlış.bu iş pire için yorgan yakmaya benziyor.
böyle ulu bir mertebeye ulaşmış bir şehit için "pire" benzetmesini yaptığım için özür dilerim ama bu örnek en uygunu diye düşündüm.ortada koskocaman bir kürt sorunu var.kürt istilası var.yani yorgan bu sorun oluyor.ve yakılmalı.

hiç bir kürtçe konuşan şehit anası kürtlerin terör başlığı altında aldığı canları telafi edemez.her şeyin hesabı sorulacak.bu nefretimizi dindirmeyecek.
resmi ideolojide bir kürdün en tolere edilebilir halidir.
trajik bir durumdur. aynı dil, sevinçte sorgulanmaktadır.
bildiği dilde ağıdını yakmıştır. bunun milli birlikle ne alakası vardır. ne söylediğinden bahseden yok. abartmanın da bu kadarı olur.
"ana" nın diğer faaliyetlerine ve diğer evlatlarına da bakmak gerekir.
askerlik bu ülkede yaşayan er kişilerin görevidir.
bu konuda yazmayacağım diyorum ama her seferinde yeniliyorum kendime. bu ülke topraklarında yok sayılmış bir halkın ölmesi sizin niye umrunuzdaki ya da bu adam niye yok sayıldığı topraklar için askere gidip ölsün ki niye mücadele versin. sonra ağıt dediğin yaşanılan acılardan kaynaklı kendiliğinden gelişen doğaçlama şarkılardır e kadının da tek bildiği dil kendi diliyse ne yapacaktı yani ha. hem sadece kürtler için demiyorum bu ülkedeki her genç erkek nie askere gitmek zorunda...
oğlu yanlış yerde ölmüş şehit anası.
pkk nın bir kürt savunucusu yada bir kürtçe savunucusu olmadığının kanıtıdır. amaç farklıdır.
halamdır.
yürek acısının dili,milleti,mezhebi olmaz.diye düşünülebilecek olaydır.
kürtçe ağıt yakarken tebrik edilen ana, kürtçe şarkı söylerken yuhalanmasa belki de hiçbir problem kalmayacak...
kafatasçıların gözünde gram değeri olmayan annedir. çünkü kafatasçı ülkenin birlik beraberliği değil kıçı kırık ırkçı düşüncelerinin ülkeyi yönetmesini ister.
canının parçasını bölücü örgüte kurban vermiş anadır.
çerkesin, muacırın, arnavutun, arapın ağıt yakmasıyla aynıdır, hepsi TÜRKtür,Hepsi anadır.
kürt kelimesinden de sıkıldım.Vurgu yapılacak bi şey varsa o da pkk illetidir.
ana dilinde acısını ifşa eden ''anne''. şehit annesi hem de. kürt hem de. bak ne güzel toplanmış tüm sıfatlar bir arada, bak ne kadar ironik değil mi?

kürtçe, anne, şehit, ağıt...

dikkatli bakalım; görmedik galiba. bu ülkede sadece kürtçe konuş-a-bildiği için oğluyla irtibatı engellenen anneler oldu. kadın türkçe konuşabilseydi ''ben kürtüm lan, kürtçe konuşurum'' deyip gitmezdi o cezaevinden değil mi? oğlu idam edilecek ya hani, son bir defa konuşmak istiyor falan.

hadi o çocuk idamı ''hak etmiş!'', kim bilir neler yapmıştır. hangi haklarını, hangi saçmalıklarla! savunmuştur (buralar hep ironikti eskiden). ama bir şey daha vardı, bu ağıt yakan kadın, bir de şehit annesi. olur ya allah göstermesin, evladınızın başına kötü bir şey gelir. gelmesin. başınıza gelmeden kuramadığınız empatiniz sizin olsun.

benim merak ettiğim ise daha çok, ''ne söylüyor acaba'' olmuştu. ''gönül yarası'' filminde bir sahne var hani, meltem cumbul ''bu türküye ağlamak için ille de kürtçe bilmek şart mıdır'' der. ağlamıştım ama merak da etmiştim, keşke bilebilseydim nasıl uğurladı annesi, ''şehidini''.
bunu hep derim hepimiz saf kan türk değiliz. artık saf bir ırk kalmadı da zaten. ister türk ister kürt ister yunan ister ermeni olsun kökeni. ben türküm deyip bu vatan için kendini feda eden türktür. sokakta ben türküm deyipte elinde tesbih kabadayılık yapandan daha da türktür. bu vatan bölünmez kardeşliğin en güzel örneğidir acıda olsa bu örnek.
anlasınlar ıste kürtlük için yapıyolar bu savası ama şehitlerimzn kürdü türkü yok. allah belalarnı versın bızı brbrmze kırdıranların.
ağıtların; dili, lisanı, ırkı, milliyeti yoktur. üstelik ağıtlar insan sesi kullanılarak yapılan tüm müzik türlerinin, yani vokal müziğin doğuşuna sebep olmuştur. taş devrinde mağarada yaşayan analar da çaresiz kaldıkları hüzünlerini dile getirmek için ağıt yakarlardı. kendini kürt olarak niteleyen ananın yaktığı bu ağıt, taş devrinde milliyeti olmayan bir ananın yaktığı ağıttan ne çok değerli ne de çok değersizdir. ana anadır, evlat evlat, can da can.. kürtçe yakılan bu ağıt; hepimizin minik bir toz zerresi üstünde yaşadığımızı, tepişip kavga ettiğimizi, birbirimizi katlettiğimizi anımsatması gereken bir çığlıktır.
türk medyasının son zamanlardaki en popüler duygu sömürüsü yavşaklığı. kürt olsun, türk olsun, arap olsun; serçe bile olsun anne annedir ve yavrularını koruma/kollama içgüdüsüne sahiptir.
eli öpülesi oğlunun uğrunda can verdiği topraklara kurban olunası anadır.
"Gözyaşlarının dili, dini, rengi yoktur.“
vakti zamanında akpliler tarafından hor görülmüştür dili kürtçe olduğu için. malum rte o zamanlar "tek dil tek din" diye tutturmuştu. şimdi mi? şimdi entel oldu entel.
Annedir. Canı yanmıştır, sadece annedir.
hepimizin annesidir. sen ne büyük bir annesin ki; oğluna sahip çıkıp diğer itler gibi dağa salmamışsın, vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirip askere yollamışsın. anneler günün kutlu olsun annecim. ellerinden öperiz.
şehit türk askerlerinin anaları kadar şehit anasıdır, onlardan eksiği yoktur. aksini iddaa eden de vatan haini ve bölücüdür.
eğer başka evlatlar ölmesin diye barışı savunursa, ülkedeki kendini milliyetçi zanneden aşırı ırkçı ve faşist şahsiyetler tarafından vatan haini ilan edilecek olan anadır.