bugün

bünyesinde cem aksel,
patrick chartol,
gürol ağırbaş'ı barındıran
tadına doyulmaz akın eldes albümü..
yeter, yeterli anlamında kullanılan kelimedir. halalarım özellikle yemek koyarlerken kullanırlardı. küçükken ilk başları anlamamıştım yahu ne demek istiyorlar kafi diyerek diyordum da sonra el hareketleri ile birleştirince anladım mevzuyu. ama hani çok çocuklu anne babalar artık durmak maksadı ile çocuklarına yeter ismini koyarlar ya, hiç kafi isminde bir çocuk da duymamıştım. bir kofi annan var ama o da konu ile alakasız. *
Kifayet eden. başka şeye ihtiyaç bırakmayan.
(bkz: 4 delay)
çok tatlı bir albüm. evet evet, kesinlikle tatlıdır bu albümün tanımı, çünkü nasıl dondurma ağzınızda leziz bir tat bırakıyorsa işte bu albüm de kulaklarınızda aynı güzel seslerin, notaların leziz etkisini bırakıyor. denemek gerek yenilikleri ama kaşık usulü değil, göz kararınca, biraz psychedelic, bir tutam jazz, bir avuç kadar da blues. kafi mi? bence kafi, hatta son derece kafi. şarkı listesi şu şekilde;

girizgah
serbest bölge (free zone)
lirik blues*
4 delay
sappho
hababam
sco
haydi
kafi
1/3
sofsotik
ukw
şii hadis kitabı.
yeterli manasındaki kelimedir.

eskiden kullanımı daha yaygın olup günümüzde demode olmuş, eski istanbul beyfendi ve hanımefendilerinin ağzından başka biryerde kullanımı sadece espri amaçlıdır.
10.sınıfta divan edebiyatı gördüğüm günlerden beri şiirlerimde kullandığım mahlas.

ayrıca: kâfî olmalı.
yetecek ölçüde olan, yeterli.

(şapkalı a)