bugün

yadsınamaz bir gerçektir.

Yani düşünsenize, bir okul öncesi, bir teknik eğitim okuyup da, kendilerine üniversite eğitimi almış gözüyle bakıp, "bizim okul çok zor yaa, dersler falannn" diyen tiplerden farklı düşünmekte sizce de haklı değil miyim?

insan ve insan sağlığı gibi çok önemli konular üzerinde çalışılması da yine benim bu düşüncemi destekler nitelikte.

Ayrıca, inşaat mühendisi olmadığı halde, ev yapan insanlar, polis olmadığı halde, atıcılık kursuna giden insanlar, müzisyen olmadığı halde, müzik yapan insanlar var ve bunlara yanlış yapıyor denmez toplum içinde. Ancak, biri derse ki "hekim değilim ama, hekimlik yapacağım", bu kişiye doğrudan şarlatan denir. Çünkü bu herkesin yapamayacağı özel bilgi ve beceri gerektiren bir meslektir.

Sonra hiçbir fakülte, lisans eğitimi sonrasında ünvan vermezken, tıp fakültesini bitiren akademik ünvan ile mezun olur. Yani "Dr." ibaresi mesleği tanımlamaz, doktorluk meslek değildir. hekimlik bu mesleğin ismidir. doktor, lisans sonrası kazanılan ünvandır.
(bkz: doğru söze ne hacet)
üst düzey akademik eğitim...

Toplumsal statüsü en yüksek meslek doktorluktur da üst düzey akademik eğitim olmamış sayın tespitör...
diğer bütün fakülteler gibi ülkemizde belli standartlar dahilindedir. genelde fakülteyi bitirenlar arkadaşlarıma ailemden kimseyi emanet etmem der.
evet inşaat mühendisi olmadığı halde ev yapan insanlar, polis olmadığı halde atıcılık kursuna giden insanlar, müzisyen olmadığı halde müzik yapan insanlar var. onun için en küçük depremde binalarımız yıkılıyor, onun için herkesin belinde bir silah var, onun için ajdar gibi tipler hiç bir özelliği olmamasına rağmen dünyanın parasını kazanıyor. bunlara da şarlatanlık denir o halde.
güncel Önemli Başlıklar