bugün

beyin yıkayan fethullah ekibinin, birincil karakterleridir, piyonların bir üst aşamasıdır.

cemaatin diğer alt mensupları böyle ifade eder bunları. ayran lekeli badem bıyıklarından tanıyabilir, ortamdan hızla uzaklaşabilirsiniz.
(bkz: gündemi 10 yıl geriden takip etmek)
kolormatik abilerdir.
(bkz: cemaat ablaları)
ekibin piyonlarıdır ne emredilirse onu yaparlar.
hiç görmediğim abilerdir. benim için bir rivayetten ibarettirler. öyle de kalsınlardır.
aynı fabrikadan çıkmış gibi tek tiptirler. söylemleri bıyıkları hemen hemen aynıdır.
http://inciswf.com/abiler.swf
buyrun buda videosudur.

edit:link yenilendi
Her ayın 20 sinde aidatları isteyen tiplerdir. isterler, fakat siz uzun bi sürenin ardından verirsiniz. 2 gün aradan sonra tekrar istediklerinde ise siz, "daha yeni ödedim ya!" diye tepki verirsiniz, fakat onlar da "o para geçen ayınkiydi." derler.

Böylelikle de bir kısır döngü yaratılmış olur. Böylelikle, cemaat evlerinde aidat sözü geçilmemiş gün kalmaz.
1) ilk tanışmada isimden anlayabilirsiniz aslında, mimlenmiş isimler için; "salih, ömer, ömer faruk, talha, safa, nur(evet erkeğe koyuyorlar), said, furkan, enes, çağrı, fetullah, yusuf" bu isimlerin sahipleri ya şakirttir ya ailesi cematten kendisi sonradan bozmuştur. olmadı körfeze gitmiştir.

2) mp3'ü mintondur zira içinde 1000 dk lık sohbet yüklü olan bu mp3'ler cemaat üyelerine dağıtılıyor ve dinleyip bitiren küçük bir sınava tabii tutulduktan sonra mp3 onun oluyor.

3) okuduğu tek kitap risaledir, hatta risalenin altını çize çize not alarak okumuştur.

4) kumaş siyah pantolon tercihidir fakir şakirtlerde, keten pantolon ve gömlek, klasik ayakkabı ise mütevelli heyeti dedikleri cemaatin ileri gelenlerinin çocuklarının tercihidir.

5) saçları hafif uzundur, geriye doğru tarar yahut yana ayırır.

6) ayakkabılar her daim temizdir.

7) pilavlı sohbet günlerinde ters serilmiş zaman gazetesi üstünde maklube kaşıklarken tersten haberleri okuma yetisi de gelişmiştir.

8) mütevelli heyeti çocukları ise sosyal medyada kendilerini gösterirler.

9) müthiş bir enaniyete sahiptirler.

10) mangal partisinin ne anlama geldiğini iyi bilirler.

11) soğuk su ile abdest almaktan zihinleri açılmıştır malum mütevelli heyetinden değilseniz güneş enerjisi işe alınınan abdest haramdır cemaatte.

12) teknolojik alet konusunda eksiklik çekmezler, cemaat her birine birer tablet vermiştir bile sohbetleri falan düzenlemeleri için. evlerinde de muhtemelen projeksiyon cihazı muhafaza ederler.

13) ev abdest sonrası ıslak ayağa giyilen çoraptan buharlaşan nem kokuyordur.

edit: bir dişi olarak yakından gözlemleyemesem de epey abla tanıdık, erkek versiyonlarının da özellikleri bunlardır herhalde.
Polo yakalı t shirti pantolon içine koyarlar.
cemaat ablaları ile izdivaç etme ihtimalleri yüksek olan mübareklerdir. mümkün mertebe buna özen gösterirler.
çapraz askılı uyduruk marka küçük el çantaları meşhurdur.
http://inciswf.com/1288437247.swf böylelerdir.
(bkz: badem bıyık)
http://inciswf.com/1285089642.swf böyle de olabilir.
genelde seyrek bıyıklıdırlar ve risale okurlar.
http://www.swfcabin.com/open/1286841935 bunlar da olabilir.
(bkz: Bi kere gel beğenmezsen bi daha gelmezsin).
http://inciswf.com/1285417902.swf bence kesin bunlardır.
Genellikle hayatta hiç bir baltaya sap olamamış, kendini cemaate teslim edince kendisine saygı gösteriliyor zanneden acınası rezil tipler.
retorik konusunda sokrates'e ders verirler. o derece iyiler. elinizi verseniz kolunuzu alamazsınız. kemeraltında dükkana sokmadan pantolon satmaya çalışan gençler gibidirler.
not: aşağıdaki yazı sadece fethullah gülen pezevenkleri için geçerlidir.

Bi bok bildikleri yoktur. yıllarca bende bu gruba dahildim çünkü çok sevdiğim başarılı 4 öğrencim vardı. Sırf onlar mezun olana kadar bekledim onlar mezun olunca çıktım bu pislik yuvasından. ben bu cemaat içinde bi kaç kademede bulundum. bi halt bilmeyen insanları abi diye koyarlar insanların başına ve insanı dinden imandan soğuturlar nerdeyse. iki kelime birşey söylemeyi bilmeyen dini konularda da bi halt bilmeyen cahilleri bölge sorumluluğuna getirirler. Aralarında kuran okumayı bilmeyip de onlarca kişiye abilik yapanları boldur. yaptıkları istişarelerde bahsettikleri iki konu vardır biri fethullah gülen böyle alim şöyle alim. ikincisi de paradır gazetedir dergidir. hele ki son iki senede para konusunda yüzsüzlüğün dibine vuruşlardır. o kadar bilgisizler ve konuşmaktan acizler ki istişarelerde iki çift laf edeceklerine sohbet amacıyla fethullah gülen kasetleri açarlar. bi şey de anlamaz insan bu kasetlerden sadece uyku getirmeye yarar.
vurduruyolardır.
Eskiden yani hani şu devletle fetonun arasının iyi olduğu zamanlar (2010) da

Bunların birkere evlerine gitmiştim

Evde TV yasak
Radyo yasak
Herkese laptop hediye etmişler onla takılıyorlar
Gazate sadece Zaman şeysi
Çok iyi hatırlıyorum 4 arkadaş gitmiştik
Adamlar 50 tane lahmacun sipariş etmisler

Çatlayana kadar yemistik.
Yanında sınırsız ayran falan..

Adamların her işi sistematikmis
Misal evlenecekleri karıdan tutun yapacakları ise hatta yaşayacaklari yeri bile büyük agbiler seçiyor

Hatta evlenecek kızlarin kataloglari varmış
Kızın kapalı ve açık (bildiğin anadan üryan) resimleri var
Katalogdan beğendiğini seçiyorsun istediğin biriyle evlendiryorlar seni

Resmen sapkınlık sapıklık yani.
Hatta bir tanesi şöyle demişti istersen (tabi evlenmek şartıyla) kızın tadına bakabiliyorsunuz

Yani önce zik sonra evlen..

Hatta benide eve almak istediler ama ben başlarındaki p*zevenki (pensilvanyadaki it soyu) sevmediğim için yok dedim

Dahada zaten o evlerin yanından bile geçmedim...
kim derse hepsi akepelidir bu yalandır. en fazla %99 u akepelidir.