bugün

tanidigim butun bilgisayar muhendisleri master pesisira doktora yapmakla mesgul olduklarından,piyasada code yazmaktan ve bilgi işlem merkezi mudurluklerinden baska pratik olarak yaptiklari işler merak edilesi meslek guruhu.

edit:yasam kocluğu yapanları da gorulmustur.
Bilgisayar programcılarının,kendilerinden daha cok kazandiklarini itiraf edebilmektedirler.
mezunlarina diplomanin yanisira bonus olarak sise dibi gozluk , boyun fitigi ,asosyallik ve genis capli bir gobek verebilen bolum.
(bkz: ekşisozluk)
bitiren herkesin bilgisayar hakkında herseyi bildigine inanılan ama bunun imkansız oldugunun anlaşılamadığı bölüm

-oğlumuz ne iş yapıyo
-bilgisayar mühendisi
-ooo bizim bilgisayarın kahve tutacağı bozuldu ona bi bakıver evladım.
-tamam teyze bakarız.
-masallah masallah.
herkesin sizi teknik servis olarak görmesi, her 100 kişiden 90'ının mutlaka toplama bilgisayar almak istemesi sonucunda bunu size sorması.
yurt disindada gecerli bir meslektir
dısarida elektronik muhendisligi diye bir bolum yoktur
bu aralar gozde meslek oldugundan dolayi herkesin tercih ettigi ve muhtemelen 5 sene sonra eleman fazlaligi olusacak meslek
şişe dibi gibi gözlük, boyun ağrısı ve bel fıtığı yaptığı gözlenen ama göbek büyütme özelliği bünyeme etki edememiş meslek dalı. haliyle bilgisayar başındayken yemek yemeyide unutuyoruz. inşallah mezun olana kadar oda olur diplomayı hakederiz.
yurt dışında eşi bulunmayan bölüm. türkiyede sadece bilgi üniversitesinde bilgisayar bilimleri olarak geçer.*

(bkz: işletme mühendisliği)
öss de taban puanları diğer bölümlere nazaran oldukça yüksek olan bölüm
genellemek istemem ama herşeyi 1 0 olayına bağlayan şunu yaparsam sonucu bu olur diye kural işleyen beyine sahip olması olası meslek grubudur. ben bugün de bunu gördüm de ondan şeyettim.
liseye yeni geçmiş ve bilgisayara format attığında bilgisayar mühendisi olabileceğini zanneden gençlerin bir kısmının öss de yazacağı bölüm.
ülkenin ihtiyaç duyduğu yeterli sayıda mezuna sahip olamayan meslek.
büyük heyecanla tercih edilen, dersleri almaya başlayınca insanda pişmanlık yaratan bölümdür. ayrıyetten;
-ya şimdi sen bil. müh olunca napacaksın? msnde daha hızlı mı yazacaksın?
-program mı yazacaksın? sen mi? ehuheuhe
-ya abi benim bil bozulduda bi bakıversene. bil. muh. olacan ya sen anlarsın.

gibisinden insanı intahara sürükleyebilcek sorularla karşılaşma sebebi olan bölümdür.zira bu sorulara verdiğiniz 'bakışlarda' karşınızdaki insanı asla tatmin etmez. hayattan, bölümünüzden soğursunuz bir anda.
çoğu kişinin anlamadan , bilmeden bok attıgı meslek.

(bkz: hiçbir şeyden anlamıyorum ama herşey hakkında yorum yaparım)
yurtdışında, donanım ağırlıklı bilgisayar eğitiminin verildiği mühendisliktir. bilgisayar bilimleri bölümünde ise teori, algoritmalar ve yazılım ağırlıktadır. türkiye'de bilgisayar bilimleri ve mühendisliği olarak eğitim veren okul(lar) mevcutken, sadece bilgisayar mühendisliği eğitimi veren bir üni. var mı bilmiyorum.
Her eline bilgisayar alanın mezun olduğu sandığı bölüm. Araba kullanan herkes makine mühendisi mi oluyor şimdi ? Bir de sizden her boku bilmeniz beklenir ki o da ayrı vahim bir durum. Bilgisayar kadın gibi bir şey olduğundan 2+2 hiç bir zaman 4 değildir. Ama bilgisayar çok zeki bir şeydir nasıl 4 olmaz değil mi ? olmaz işte amına koyim.

ve şiddetle bu; (bkz: bilgisayarcı/@thefirstfbli)
microprocessor dersi yüzünden artık olamayacağımı düşündüğüm meslek.
http://www.bilgisayarmuhendisleri.com
üniversitede 4 sene okunan mühendislik dalı.(yetmiyor)

üniversite eğitimi boyunca yazilim ağırlıklı eğitim görürsünüz.
eş, dost, akrabanın tüm bilgisayar sorunlarına çağırılırsınız.
okurken aslında hiçbir şey bilmediğinizin farkına varirsiniz.
sınıfınızda mutlaka bir dahi tip olur ve siz ona kıl olursunuz.
Esasen yurtdışında Software Engineering, computer science gibi farklı adlarda rastlanılan havalı meslektir. Türkiye'de ne yazık ki YÖK gibi bir kurum olduğundan bölüm adlarını kendisi vermektedir ve üniversitelerdeki bilişim teknolojileri ile ilgili bölümün adı peşinen bilgisayar mühendisliği olmaktadır.

Bilgisayar mühendisi denilen amca saatlerini bilgisayar başında geçiren ve yoğunlukla da yazılım üzerine kafa yoran şahsiyettir. Bilgisayar toplama, yapma, bozma gibi yetileri ancak bir genel kültürden ibarettir. Okulda asla bunları öğrenmez. Öğrenmesi de saçma olurdu.

Özellikle yazılımların her geçen gün karmaşıklaşması, gömülü sistemlerin dahi bir çeşit yazılım ile idare edilir hale gelmesi bu mesleği daha da çekici kılar. Türkiye'de ise genellikle şirketlerin değişmez fazla mesai elemanıdırlar. Çok kazandırdıkları halde kazandıkları para aynı ölçüde yüksek değildir.

Çok karıştırıldıkları Elektrik Elektronik bölümlerinden tamamen farklı bir eğitim yapısı vardır. Hayatınız 1 ve 0 lar arasında geçer. integral matematik dersleri dışında nadiren karşısınıza çıkar.

iyi bir bilgisayar mühendisi sabırlı ve kendine güvenli olmalıdır. Yazdığı kodlar arasında çıkacak bir hatayı soğukkanlılıkla bulabilmelidir. Her ne kadar bu hataları bulmak için bazı programlar olsa da bir hatayı bulabilmek zaman zaman saatlerinizi alır.
makine mühendisliğinden daha zor olmayan bölüm/meslek. *
yurtdışında eşdeğeri bulunmayan bölümdür. yurtdışında bilgisayar ve elektronik mühendisliği ile bilgisayar bilimleri vardır. bizim ülkemizdeki bilgisayar mühendisliği ise birkaç tane elektronik dersi vermesine rağmen** aslında bilgisayar bilimlerine çok daha yakındır. ama bunun gerçek ismini sadece bilgi üniversitesi koymuştur.

iş garantisi, ismi, karizması nedeniyle ösys puanlarında tavan yapan bölümdür pek çok mühendislik gibi. ve ayrıca gene pek çok mühendislikteki gibi bölüm hakkında çok kuru bilgisi olan kişilerin tercih edip sonra üzüldüğü bölümdür.
Hergün teknik servis muamelesi görüp, bilemediğim bir konu olduğunda ise olsun önemli değil denilmesine ve dudak bükülmesine sebep olan meslek.