bugün

şike serbest olduktan sonra üzerine daha açık oyunlar oynana kulüp. ama şike serbest ise her şey serbest, bu lig bitmez.
maç yapmayı unutan takım. kar hep mi size vurur ya
antalya'ya gitse kar yağdıracak cenabet takım. evet.
havalar böyle giderse futbolcularının performansları olumsuz yönde etkilenecek olan takım.
2 haftadır kör göze maçları kar yüzünden erteleniyor. 2 haftadır üst üste azizin fenerbahçesi olmayan penaltılarla malı götürüyor. ve bunların hepsi tamamen tesadüf. yersek.

bu saatten sonra sadece geçmiş olsun denir.
“sen Beşiktaş isen gerektiğinde rakip ve saha şartlarının yanı sıra taraftar gücünü de,hakemi de yenmesini bileceksin” vedat okyar.

allah rahmet eylesin vedat okyar'ın ne demek istediğini bizler her geçen sene daha iyi anlıyoruz. kaptanın demek istediği sadece futbolla alakalı değil. her kokuşmuş sistemde olduğu gibi ülkemiz futbolunda da başarı sağlamak istiyorsan rakibinden başka faktörleri de yenmek zorundasın.

yine söylüyorum vedat abi durumu o kadar iyi özetlemiş ki günümüze kadar ''doğru'' kabul edilen bir cümle.

senelerdir ama öyle böyle değil 20-25 senedir dönen dolapları diğer takım taraftarları da bilmelerine rağmen ( gs ve fb taraftarından söz ediyorum) yaşadıkları galibiyet ve şampiyonluklara sevinmeleri bu kokuşmuşluğu perçinleyen ayrıca bir dramdır.

bahsettiğim kokuşmuş düzen ( federasyon) lig lideri beşiktaş'a iki haftadır futbol oynat-a-mıyor. haftalardır meteorolojiden gelen raporlar tüm toplantıları konferansları vb olayları etkileyip saatlarini veya günlerini değiştirmeye sevk etti. uçak seferleri bile iptal edildi. işi sadece futbol oynatmak olan federasyon 2 haftadır beşiktaş ı maça çıkaramıyor. amkdumun maçının bir gün önceye veya 4 saat geri alsan hiçbir sorun kalmayacak.

şimdi baktığın zaman 2 maç fazlasıyla 5 puan önde. dün (24.01.2016) fb 'ye çalınan ilk penaltı tartışılıyor. kardeşim ne tartışıyorsunuz. zaten her şey ortada değil mi ? söylemiyor muyuz sürekli '' aziz bu kadar para harcadı bırakmaz bu sene '' diye. ulan melo gibi adamın kırmızı kart görmediği bir ligden bahsediyoruz. biraz düşünün yahu.

ama rahmetli vedat abinin de söylediği gibi '' sen beşiktaş'san herkesi yeneceksin '' tüm bunlara rağmen yenecek ve sonunda tekerin çarkına çomağı sokacaksın. sadece futbol için söylemiyorum her konuda.

şimdi ocak şubat karı yağıyor ama sen mart karı yağdıracaksın bu düzene mart karı. (bkz: mart karı)
Yatıp kalkıp Galatasaray'a dua etmesi gereken kulüp. Bu sene Galatasaray sayesinde ligi üçüncü bitiremeyecekler. Yoğun kar yağışı nedeniyle son 2 haftadır maçları erteleniyor. Bu sezon böyle oynamaya devam ederlerse, uzun zaman sonra şampiyonlar ligine katılabilecekler.
tff tarafından 2 hafatadir kafa izni yaptırılan şikeci..
şu iki haftadır yaşananlara taraftarlarının tepkisiz kalması ilginç. sindirmeyi başarmışlar.
Haftaya baya yorulacak takım.
ikinci yarı başladı yaptığı maç: 0. galatasaray ve fenerbahçe'ye iki maçta verilen penaltı sayısı: 5.

kaynak: opta.
Her türlü badirenin takımıdır. Sürekli olayların olduğu türk dizisi gibi. Bi bölüm ayrılırlar bir bölüm barışırlar genç çiftimiz, öyle devam eder dizi. Sezon finali ise istediğiniz gibi bitmez ama bir sonraki sezonu merak ta ettirir. Öyle bir takım işte.
görsel
hani diyolardı ya hava durumuna göre maç saatiyle falan oynanır mı diye ben bunu bir bırakayım buraya da siz yorumlayın artık benim tffye sabrım kalmadı.
Hasret bitiyor,özledik be iki gözüm.
Beşiktaş çok başka bir aşk. Tarifi yok.
galatasaraylı olarak yazıyorum.

abim ve en yakın arkadaşlarımın genelde tuttuğu takımdır.
en güzel iki renk kombini ve armasında ki ay yıldız olma olayıda hoştur.

her ne kadar ezeli rakiplerinden az çok geride kalsa her zaman ayrı bir karizması olan takımdır.

sempatizan ya da fanatik olmak başarıya endeksli birşey değildir zaten.
taraftar olarak en iyi taraftar gruplarından birine sahiptir.
en iyi stad arazisi ve konumuna sahiptir.

avrupada ki hüsranı 8 0 lık maçtır.
kendince öcünü almıştır gerçi.

onun dışında avrupada efsane maçları vardır.
şampiyonlar ligi gruplarından bir kez çıkmışlar ve bir kez uefada çeyrek bileti almışlardır.

bu sene nedense beşiktaşın şampiyon olacağına inanamıyorum. güneş hocada bir bahtsızlık var ve rakip günden güne iyiye gidiyor. tabi göreceğiz.
0:00 0:25

bugün sivasımızın çatur çutur geçireceği mahalle takımı.
önümüzdeki 5 seneyi domine edecek takım kemik kadrosuyla.
Bu akşam açlıktan ağzı kokan bazı taraftarları sevindiren takımımdır. Yeni stadımızla birlikte lige ambargo koymasına çok az kaldı. Coming Soon ...
Bu sene şampiyon olacak takım. Bugün son 15 dakika 6 hücum oyuncusu bir kaleci 3 defans ki ikisi sağ bek biri defansif orta saha -yani stopersiz- ile oynaRSA maçı vermesi normaldir tabi. Ama bunu göremeyecek kadar futboldan anlamayan mallar fenerden öğren vs bıdı bıdısı yapmasın bıktık amk sizden.
türkiye kupası c grubu son maçında olimpiyat'ta sivas belediyespor'a 4-3 mağlup olan takımım.
gollerimizi cenk tosun(2) ve gökhan töre atarken rakibimizin gollerini ali, atila(2) ve ahmet attı.
bu sonuçla grubu 2. sırada bitirdik ve rakibimiz bucaspor oldu.
sivas belediyespor ise grubu 1. bitirerek çaykur rizespor'un rakibi oldu.

öncelikle sivas belediyespor'u tebrik etmek istiyorum.
son maça kadar şanslarını sürdürdüler,birçok insan kendilerine şans vermezken gruptan birinci çıkmayı başardılar.
buradan anladığım büyük küçük her takımın şansının olduğudur.
zaten futbol bu yüzden güzeldir.
sürprizlere her zaman açıktır ve cazibesi de buradan gelir.

bugünkü maça gruptan çıkmayı garantilemiş bir şekilde çıktık.
ilk 11'e baktığımızda yedek ve as oyuncuların karışımı bir takım olduğunu görebiliriz.
sivas belediyespor'un gruptan çıkması için maçı kesinlikle kazanması gerekiyordu.
maça iki taraf da dengeli başladı.
oyun disiplini,alan daraltmalar,markajlar genel olarak yerindeydi.
oyunun ilk yarım saatinde cenk tosun ile girdiğimiz pozisyonlar oldu ancak gole çeviremedik.
35.dakikada sivas belediyespor penaltı kazandı.
penaltıyı yapan milosevic kırmızı kart gördü.
şanssız maçlar geçiriyor kendisi o yönden çok üzülüyorum.
penaltıdan yediğimiz golle 1-0 geri düştük.
ilk yarı da bu skorla sonuçlandı.

ikinci yarı sivas belediyespor özgüveni artmış olarak sahaya çıktı.
bu özgüvenle ikinci golü 50.dakikada bulmayı başardılar.
beşiktaş 10 kişi olduğu için tam maç koptu denilirken 4 dakika sonra biz de penaltı kazandık.
cenk tosun gole çevirdi durum 2-1 oldu.
60 ve 64'te bulduğumuz gollerle maçı bir anda 3-2 yaptık.
bir anda rüzgarı arkamıza almış olduk.
beklenen oyun 10 kişi olmamıza rağmen oynanmaya başlanmıştı.
fakat asıl önemli olan bu dakikalardan sonrasıydı.

1 farklı galipsiniz,10 kişi oynuyorsunuz.
oyun da sizin elinizde.
ama gol atmıyorsunuz!!
o arada arayı açmak için net pozisyonlar da bulmamıza rağmen atamadık.
belki de bilerek atmadık.orasını bilemeyeceğim.
takımda bir anda müthiş bir rehavet havası oluştu.
tabi insan hissediyor böyle sonun olabileceğini.
futbolda ve hayatta asla değişmeyen kurallar vardır.
atamayana atarlar ve her ne olursa olsun karşındaki takımı küçümseme.
bunları bilincine yerleştirmezsen zaten eninde sonunda olan olur.
80 ve 82. dakikalarda yediğimiz gollerle mağlup olduk.

'gruptan çıkmayı garantilemeden maça çıksak bu durum olmazdı.'
tamam doğru olabilir de zaten burada değerlendirmemiz gereken maç sonucu değil rehavet olayı.
her halükarda disiplini elden bırakmamak lazım benim şahsi görüşüm budur.
sonuçta takımını bu durumda görmek taraftarların tabi ki hoşuna gitmez.

oyuncu değerlendirmesi için ise şöyle bir yorumda bulunacağım.
şenol hocanın ilerde alternatifler belli de geride milosevic kırmızı görünce işler biraz arap saçına döndü.
necip rholdolfo'nun yanına stopere geldi,sonra rhodolfo beck değişikliği oldu.
böyle olunca pek de değerlendirme yapmak istemiyorum.

hata analizleri açısından güzel bir maç olduğunu düşünüyorum.
ilerleyen haftalarda takımıma başarılar diliyorum.
2 dir aptal saptal takimlara kaybedip sacma sapan bahaneler bulan takimdir. Olum sivas belediyeden 4 yediniz lan. Istersen 11 forver oynamis ol banane? 2. Lig mi 3. Lig mi onu bile bilmedigimiz takim besiktasa 4 atti. Hala bahane uretiyosunuz.
ilk yarıyı 1. sezon sonunu 3-5. kapatan takımdır.
Basliginda istersen 11 forvet oyna banane diyen de var Ahaha yahu siz futbol konuşmayın bence başka da cevap vermiyorum.
Genel olarak başarısız bir takımdır. Avrupada iskender hd li gruptan çıkamamıştır.

Yav neyi eksiledin guzel kardesim? Besiktasin elle tutulur basarisi varda ben mi yazmadim?