bugün

Bence kafasını kullanabilene ve azıcık yatırım zekası olana fazlasıyla yeterlidir ve bu para üzerinden daha fazlasını kazanabilir. Bende bir süre öncesine kadar 2000 lira alıyordum ve bu zamanlarda kredi çekip 16 bin liraya araba alıp 21 e satmıştım ve sonra dedim ki bunu bikere başardıysam yine yaparım * sonra devam ettim bu parayı bankaya faiz hesabına yatırdım ve bekledikçe kendi kendisine az da olsa artıyordu. etrafımdaki eşe dosta akrabaya haber verdim dedim ki çok sıkışan acil paraya ihtiyacı olan vs olursa arabasını felan çok uyguna veren olursa direk nakit alırım diye ve bu parayla da arabalar alıp 1-2 milyar kar ile sattım. daha sonra birkaç yıl boyunca böyle devam ettirdim. kredi borcum bitmiş ve rahat 40-50 bin liralık arabalarla oynama seviyesine gelmiştim. Daha sonra bu arabaları da sattım ve paramı tekrar bankama faiz hesabıma yatırdım ve bekledim. tam dolara çevirdiğim sırada davutoğlu istifa etti ve dolar fırladı. sonra bu parama göre araştırma yaptım, istanbul haritasına gelişmeye hazır yerlere baktım ve gelişeceğini düşündüğüm birkaç yerden arsa aldım bekliyorum bakalım ne olacak.
(bkz: Semt bizim ev kira)
şahsım için fazlasıyla yeterlidir. kira derdim yok, mis. faturalar desen bi kışın uçuyor 200-300'lere o da 1 ay 2 ay falan.
biz gibi ailelere yeter.
kira yok,süt,yoğurt,yağ peynir,fasülye,mısır,sebzeler,elma,mandalina,kivi,portakal,fındık, çay,kabak,vs ürünler kendi bağ bahçenden yetişirse, kış için dondurucuya konursa.
yazın su parası,doğalgaz faturası yok.sabit 400 tl faturalar(telefon,internet,kapıcı parası vs) fazlasıyla yeter.
arkadaşlar Allah aratmasın ancak global dünya şartlarında üçüncü sınıf ülkeler için sevinilecek bir para bu, cidden çok düşük.
çok üzülerek söylüyorum ki ülkemizde çok güzel bir durummuş gibi addedilir.

türkiye şartlarını göz önüne aldığımız da falan demeyin sakın. bu şükürcülük yüzünden bu haldeyiz.
Karı koca 4000 eder. Biraz tutumla ev araba sahibi olunabilir .
Götü sıkarak yaşamak demek.. (bkz: ben)

Ev alırsan sukretmek demek..
*
normal bir maaştır fakat istanbulda ortalamanın altında yaşam getirir.
Allah herkesin yardımcısı olsun...
ilk maaşım. istanbulda geçinemezsin onu bi geç. geçiniyorum zannedenler de sürünüyor aslında ama konduramazlar, ben de konduramazdım. istanbulda 'yaşıyorum' diyebilmen için 4000 in altında maaşın olmayacak ya da 2 tane 2000 kazanan ama çocuksuz.

edit: ben de hala tam yaşıyorum diyemem, heyecanlanma keko, senden iyi şartlarım yok mesaj butonuna tecavüz etmeyi kes.
(bkz: fakir)
Eğer kira fatura gibi giderlerinizi başkası ödüyorsa yeterli bir cep harçlığıdır.
çalışma saatleri ve tatilleri stabil ise iç anadoluda güzel bir hayat yaşamanıza olanak sağlar.
kıt kanaat geçinmektir.
yada geçinmeyip geçiniyor gibi yapmaktır.
ben şahsen bu dolaylarda bir para kazanıyorum.
mesela tatile çıkamıyorum.
tatilci kızları kesiyorum, bol bol plaj resimlerine bakıyorum,
ama tatile çıkamıyorum.
içki, sigara, kumar gibi alışkanlıklarınız yok ise istanbul, ankara, izmir gibi büyük şehirlerin her birisinde yaşamınızı sürdürebileceğiniz maaşa sahip olmaktır. biraz daha rahat yaşam arzu ediyorsanız evli iseniz eşinizin de çalışıyor olması gerekli..
ben bu gençinilmez diyenlere anlam veremiyorum. madem geçinilmez de sanayilerde çalışan binlerce asgari ücretli ne halt yiyor nerde bu insanlar, açlıktan öldülerde haberimiz mi yok.
evliyseniz, çocuk sahibiyseniz, kirada oturuyorsanız ve istanbul gibi bir büyükşehirde yaşıyorsanız

yetmez.

evet.

aslında tabii yaşanılabilir, ama koşullar farklı olacaktır.
Ayda kenara sıfır lira koymaktır, o sıfır liralar birikir çamaşır makinası bozulduğunda yenisini almayı bırak yaptırmaya paran yetmez. Yeni bir telefon almak için 24 ay taksitle almak zorunda kalırsın, haftasonları en büyük etkinliğin uzun yürüyüşler olur. Ayda yada 2 ayda bir pikniğe gitmene yeter.
Kültür satın almak için ise gene kocaman bir sıfır kalır.
Edit: yalnız yaşıyorsanız yalnız yaşamanız a yetecek parayı kazanmaktir.
evi kira olmayan emekliler için orta kalite bir yaşam için yetecek miktardır.
kira vermiyor ve cocugunuz yoksa hatta hic bir sosyal aktivite, alisveris yapmiyorsaniz sigara alkol kullanmiyorsaniz ve yemek yemiyorsaniz mutevazi bir yasam icin yeter.
Yukarda yazılanları yapmıyor buna ek olarak sıçmıyorsanız yetebilir.
ayda para harcayacak yer olmadığı için gayet iyi paradır.