bugün

facebook hesabı olmayan bir insanın kayıpları

- eski okul arkadaşlarının "bakın ben çok büyük bir adam oldum" triplerini göremez. büyük kayıp.
- sokakta selamlaşmadığı insanın kendisini feysbukta görünce hemen sazan gibi atlayıp, arkadaşlık isteği göndermesini göremez. yazık.
- çevresindeki bazı hıyarların aslında "büyük şair" olduklarına tanık olamaz. onların paylaştıkları "sanatsal mısraları" okuyamamak ne büyük bir acıdır.
- gerizekalı, daha ergen bile olmayan kuzeninin aslında "küçük iskender" hayranı olup, bir bok anlamadığı halde sürekli şiir paylaşıp, orijinalinde olmadığı halde her cümlenin sonuna "!!!!!!!!!!!!!!" eklemesini ve ne kadAR isyankar bir varlık olduğunu görüp, gurur(!) duyamaz.
- insanların feysbuka koymak için yurtdışına gidip, fotoğraf çektirdiklerini anlayamaz.
- insanların kıytırık bir kafeye de gitseler, feysbuka koymak için değişik açılardan fotoğraf çekip "bak ben çok sosyal bi insanım" mesajı içeren triplere girmesine şahit olamaz.
- aslında "masum, utangaç, oturmasını kalkmasını bilen ev kızı" zannedilen bir kızın feysbukta ne kadar da kaşarlaştığını görememek büyük hüzün kaynağıdır zaten.
- "abi" dediği ve evli barklı, çocuklu bir adamın kendisini feysbukta "ilişkisi yok" diye afişe edip, "ilişki" aradığını göremez.
- yine "abi" dediği evli barklı bir herifin arkadaşlarının sadece "meme gösteren feysbuk kaşarları" olduğunu görmemesi büyük bir eksikliktir.
- her gün görüştüğü ve yemeğe ekmeyi olmayan bir arkadaşının aslında çok zengin olduğunu ve müthiş bir araba aldığını feysbuk olmasa nasıl öğrenir?
- üni. bilmem kaçıncı sınıftan terk birinin azmedip "odtü" "boğaziçi" "itü" gibi üniversitelerin en rağbet gören bölümlerinden bitirdiğini görüp göt olamaz.
- aslında feysbuktaki bir avuç insanın dürüst olduğunu, diğerlerininse kendileri, işleri, mal varlıkları, yaşamları hakkında fena halde salladıklarını gerçeğiyle karşılaşamaz.
- insanların "zengin" birinin fotoğraf altlarında nasıl yalaştıklarına, vıcık vıcık hallerine şahit olup götüyle gülemez.
- kendini "sofistike" "entelektüel" zanneden ve profiline acayip artist (elinde hiç kullanmadığı fotoğraf makinesiyle) fotoğraflarını koyan o kendini brad pitt zanneden herifin aslında mahalledeki hıyar olduğunu anlayamaz.