bugün

hanefi avcı

Aradan geçen 14 sene içinde Türkiye'yi bir kere daha uyarma ihtiyacı duymuş olan kişi. Yazdığı kitapta "susurluk çetelerinin yüzüne cemaat estetiği yaptırarak" devletin içine yeniden sızdıklarını açıkladı. Kitapta "polisin içine girdiler, adaletin içine girdiler, ordunun içine girmek üzereler, hepimizi dinliyorlar, beni bile dinlediler, kanunsuz dinleme yapılıyor, hakimi şantajla korkutuyorlar, savcıyı sürdürmekle yıldırıyorlar. Sahte belge, sahte dosya, sahte fail, sahte tanık hazırlıyorlar." iddialarında bulunan Hanefi Avcı bu iddialarının hepsini ispatlayabileceğini söylüyor. Helal olsun kendisine... Sonuçta devlet bile 2 senedir tutuklu tuttuğu "ergenekoncu" gazete yazarlarının bu suçlarını ispat edememişken Hanefi Avcı donanımlı gelmiş.

Söyledikleri yalan olabilir mi? Ya da hiç mi haklılık payı yok ? Polis polis ile karşı karşıya gelmiyor mu günümüzde, Savcı bir başka savcı hakkında soruşturma açmıyor mu, hakimler birbirleri hakkında konuşmuyor mu? Bütün bunlar oluyor ülkemizde... Hergün, her saat... Tüm suçlanan insanların ortak özellikleri hükümet muhalifi olmaları, atatürkçü olmaları, laik olmaları... Karşı çıktığınız bunlarsa açık açık söyleyin.

Bu adam yıllardır görevini onurlu bir şekilde sürdürüyor. Saygın, lekesiz bir geçmişi var. çetelerle, mafyayla hep savaşmış. Hazineyi hortumlayanları yakalamış. Şimdi iktidarın kuyruğuna bastı diye kötü ve ergenekoncu mu oldu? Devlet kurumlarının içinde cemaat çeteleri olmalı mı ki herkes bu söylediğine karşı çıkıyor, hakkında soruşturma açılıyor. Demek ki bunda doğruluk payı var. Düzgün bir hükümet olsa "demek öyle... Kanıtlarını sun, cezai işlemleri başlatalım" demesi gerekmez mi! Ama sayın başbakanımız bile " bitaraf olan bertaraf olur" dedikten sonra yapacak neyimiz kaldı. Oysa ki kendisine oy vermeyenlerin de başbakanı olduğunu kendi söylemişti. Gerçekten de inanmıştık ona.