bugün

football manager 2010

gayet güzel ve eski sürümlere göre daha az buglu oyundur kendisi.

eski oyunlardaki gibi maxim tsigalko'yu, toledo robson'ı ya da anatoli todorov'u transfer ederek şampiyon olamıyorsunuz. kadro istikrarı ve uyumu çok önemli düzeyde, takımda bir gruplaşma olunca bütün takım bundan etkileniyor ve sonuç olarak çoğu maçta mağlubiyeti tadıyorsunuz.

sakatlık mevzusunu inceleyecek olursak; nedense bu sakatlıklar beni hiç bulmadı. kadrom biraz geniş ve antrenmanların yoğunluk olarak en üst derecede. buna rağmen çok az derecede sakatlık yaşamamın sebebini kaliteli koçlar ve doktorlarla çalışmam olduğu düşünüyorum. özellikle ilk sene transfer bütçemin büyük bir kısmını teknik kadroyu yeniden yapılandırmak için ayırıyorum. man utd, liverpool, real madrid, barcelona vb büyük takımların "genç antrenörü" olanlar sizin tekliflerinizi havada karada kabul ediyorlar. tabi bunun için tazminat ödemeniz gerekiyor. ayrıca koçları ya da doktorları transfer ederken sadece özelliklerine değil tanınmışlık derecelerini de incelemeniz sizin faydanıza olacaktır. tanınmışlığı yüksek olmayanları artist futbolcular pek takmıyor ve antrenmanı sürekli asıyorlar.

son olarak transfer bölümüne de değineyim. hangi taktikle oynarsanız oynayın; kaleci, defans göbeği ve forvet oyuncularının alabileceğiniz en iyi oyuncular olmasına özen gösterin. bekler, açıklar ve orta saha oyuncuları çok önemli değil bu oyunda. uzun boylu bir target man alın, defanstan şişirin kafasına. elbet maç içinde pozisyon bulup maçı kazanacaksınız. bir de rene mihelic cidden iyi bir oyuncu. real madrid'de bile rotasyona girebiliyor.