bugün

bolu

Bolu, koca bir doğa! burası öyle bir yer ki, sanki doğa burada resmen şov yapmış. Dağlar, ormanlar, göller... Her şey tam yerinde. Doğayı seviyorsan, Bolu tam senlik. O ormanlar arasında kaybolmak, gölde yüzmek ya da dağlarda yürümek, işte tam anlamıyla doğanın tadını çıkarmak burada!

Bolu'nun meşhur köyleri var, hani şu yemyeşil köylerden bahsediyorum. Mesela Göynük, tarihi taş evleriyle meşhur. "Vay be, buralarda yaşayanlar ne şanslı," diyeceksin. Diğer köyler de öyle, adeta huzurun ve sessizliğin adresi.

Bolu'nun tatlıları da meşhur, özellikle kastamonu kadar meşhur değil belki ama yediğinde “Bu ne be, harika!” diyorsun. Tereyağlı bazlaması, pastırmalı yumurtası, hepsi olay. Kışın gidip, karın üstünde kaymak, yazın gidip gölde serinlemek… iki mevsim arası fark yaratıyor. Kışın dağlarda kayak yapıyorsun, yazın gölde serinliyorsun.

Yani Bolu, hem doğanın kucağında huzur bulmak isteyenler hem de adrenalin arayanlar için süper bir yer. Dağlar, göller, köyler… Yani işte ne ararsan burada bulabilirsin. Dert tasa yok, sadece doğanın ve lezzetlerin keyfi var!