bugün

13 reasons why

--spoiler--
3. sezonu yeni bitirdim ve netflix 4. sezonu otomatik başlatmadan hemen bir şeyler yazmak istedim.

öncelikle bok gibi sezondu. tecavüzcü aklamak mı dersin, her bölüm birini katil sanmak ama içten içe zaten katil çıkmayacağını bilmek falan çok sıkıldım izlerken.

Bu on tanesi sözde baya (!) yakın arkadaşlar, cinayeti bile örtbas ediyorlar ama her yaşadıkları olayı birbirlerinden saklayarak sezonu bitirdiler maşallah. ani de ne alakaysa polis kesildi başımıza onu sorguluyor, bunu sorguluyor falan. aslında ortada 10 kişi 20 tane sır var, bir gün otursalar hepsi konuşsa katili 5 dakikada bulacaklar. ama ortada cinayet var ve kimse birbirine bütün olayı anlatmıyor, hey allam.

Finale gelirsek olayı Monty ye yıkmaları rezillik ayrıyeten bu adam hiç anlatılmadan öldürüldü. monty de la cruz karakteri tamamen "babası dövüyor çocu olum anlayın", "eşcinsel ama söyleyemiyo anlayın", "tyler a tecavüz falan etti anlayın moruk" tadında anlatıldı sonra da öldürdünüz gitti. maşallah harika karakter çizimi, mükemmel karakter gelişimi he, sen sezonun en önemli olayını adamın üstüne yık ama adamı bilmiyoz bile 3 sezondur hayalet gibi bir şey. bari babasının verdiği tepkiyi falan bir görseydik.

bu arada son olarak her illegal işi tony'ye yaptırıyorlar, adamı meksikalı diye iyice insan kaçakcısı yaptınız aq. sevgili amerikalılar, ana karakterin illegal işlerini halleden meksikalı, bozuk ispanyolca konuşan yan karakter tiplemesi sıkmadı mı? hiç burger kingde kasiyer olan meksikalı falan yok heralde bu amerika'da.

--spoiler--