bugün

emre aydın dinleyerek depresif olan insanlar

29 Haziran'ı 30 Haziran'a bağlayan gece 17 tane Emre Aydın şarkısı dinledikten sonra..

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ben de Emre Aydın dinleyen bir insanım.. Ancak bu adamın 3 tane şarkısını arka arkaya dinleyince insanın üzerine anlamsız bir kasvet, bir buhran, bir depresiflik, bir karışıklık, bir sıkıntı, bir kaos ortamı,bir dert, bir tasa, bir bunalım,bir olumsuzluklar silsilesi çöküyor arkadaşım..

Bizim ergenliğimizde yoktu bu adam.. Depresif olmak, türlü hüzünlere gark olmak isteyenler ya Cezmi Ersöz okurdu ya da Murat Yılmazyıldırım dinlerdi.. Ben de dinlerdim ben de okurdum.. Okurdum ben ya.. Birgün avuçlarıma Cezmi Ersöz kondu.. Okuduğum vakit yüzümdeki gülümsemelerden zerre kalmazdı.. Bol üç noktalı, melankolik bir insan oluverirdim.. Daha sonra kendimi sokaklara atıverirdim içimde bin pişmanlık, gözlerimdde yaşla.. yüzümde yasak duyguların verdiği garip telaşla.. Sesimde bir burukluk, ellerimde bir soğukla.. Boğazımda düğüm düğüm kelimelerle..

Bir de Murat Kekilli'nin "bu akşam ölürüm" deyu bir şarkısı vardı.. Güzel şarkıdır.. O dönem bu şarkıyı dinledikten sonra epey bi intihar eden olmuştu.. Öyle ki neredeyse şarkı yasaklanma noktasına gelmişti..

işte zamanında Cezmi Ersöz, Murat Yılmazyıldırım ve Murat Kekilli'nin "bu akşam ölürüm" adlı şarkısıyla altlarına girdikleri ağır yük günümüzde tek başına Emre Aydın'ın omuzlarına binmiş durumda.. Adam hakkını veriyor ama.. Elinde bulunan mutsuzluk aşısını, yan etkilerine aldırmadan toplumun yüreğine yüreğine saplıyor.. Nedir bu Emre Aydın'ın sorunu diye çok düşündüm.. Görüşme imkanım olsa bu adama diyeceğim ilk şey "abi dert etme bu kadar, seviyosan git konuş" olurdu.. sonra da oradan uzaklaşırdım.. Giderken de "Hoşçakal" şarkısını mırıldanırdım..

Diyeceğim o ki dinlemeyin demiyorum dinleyin zira ben de dinliyorum, ama benim gibi olayı abartmayın.. gül gibi gençliğimi 'bu akşam ölürüm' şarkısı yüzünden karartmıştım.. Siz yapmayın bunu.. Kendinizi kaptırmanıza gerek yok.. Bu kadar hüzün fazla gelebilir..