ucretli kolelik 

kapat
  1. kapitalizmin sonucu...

en basit ifade ile,

bir avuç zengin üretim araçlarına sahip olur , sizin ücret karşılığı sattığınız emeğiniz üzerinden zenginliğine zenginlik katar!

siz kole gibi çalışırsınız ücret karşılığı.

bu çarkın altında ezilmemek için ;

(bkz: tek yol devrim)

*
    #1688799 (brcyzdm, 26.05.2007 13:59 ~ 14:05)
  2. günümüz filozoflarından birinin günümüzdeki köle kavramına verdiği karşılığın benzeri.
    (bkz: çağdaş köleler)çoğu kişi zamanından ve emeğinden ancak geçinebileceği kadar bir ücret uğruna vazgeçer; tıklım tıklım otobüslerde ve metrolarda yolculuk eder ve hergün aynı işleri yapar. yapmazsa kimse onları kırbaçlamaz ve kimse onların bileklerine prangalar takmamıştır görünürde ama gerçek bu değiltir ne yazıkki.

günümüz eğtim sisteminde de benzer bir zorlama vardır. "lise ve üniversite okumak zorunlu değildir."(yiyorsa okuma).
    #1688822 (kekistanlihobbit, 26.05.2007 14:05 ~ 01.06.2007 13:26)
  3. insanca bir yaşam adına olması gereken için (bkz: özgür emek)
    #1689196 (ferfecir, 26.05.2007 15:55)
  4. üçretli kölelik insanları sömürmektir.
    köleliğin daniskasıdır. olmamalıdır, yapılmamalıdır.
    para denilen kapitalist icat bir an önce kaldırılmalı ve takas sistemine geçilmelidir. o ne öyle?... emekciler çalıssın, patron denilen zibidiler zengin olsun.
    takas sisteminde kimse zengin olamayacağı için, kölelik kalkacaktır. gerçi vergi falan olayıda hak getire ama;
    devrim lan bu... boru mu?...
    #1689232 (mese odunu, 26.05.2007 16:03)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ucretli kolelik başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ucretli kolelik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ucretli kolelik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ucretli kolelik. Copyright of the articles are belong to their authors.