bugün

bay tanrı. sen kimsin ya? sen ne hakla filistinli çocukları seçilmiş halk dediğin yahudilerin öldürmesine göz yumuyorsun ya? ya sen önce haddini bil haddini! haddini bilmezsen bu halk sana 31 mart'ta haddini sandıkta çok iyi bildirir, bu da böyle bilinsin ona göre.
tanımlamak kelimesi tam olarak yetersiz kaldığından oluşan kelimedir eğer bilinmiyorsa tanınmıyor demektir tanım bilinen içindir ve insan görmeden duymadan dokunmadan tatmadan bilemez sonuç tanrı insanın bimediğidir ve hiçbir zaman bilemeyeceğidir ve bilmek için şansı vardır.
Maalesef kötü haber geldi arkadaşlar. Tanrı öldü. Ah be çocuk neden?
Kaynak nietzsche.
cehennemde yakan, doğanın kendisi olan, spagetti olan (bu ciddi değil ama olsun onu ayrı bir seviyoruz), yıldırımla oynayan, denizlere hakim olan, havacı olan, karacı olan, daha saymakla bitmeyecek şekilde binlerce şey olabilen varlık. belki de şu an andromeda galaksisi'ndeki bir gezegende yaşayan uzaylı bir ırk çok değişik bir şeye tapıyor. belki de bazı gelişmiş ırklar ateist ateist takılıyor galaksiler arasında. bunların hepsi birer ihtimal.
(bkz: tanrı değil allah diyeceksin)
bir yerlerdesin biliyorum. 'yürü ya kulum' demek için daha ne bekliyorsun ben hazırım.
Fizik kurallarının üzerinde ki hiç bir güç rasyonal değildir. Evrenin temel yasası enerjinin ve maddenin sakınımı yasasıdır. Kısaca yasa der ki hiç bir şey yoktan var olmaz vardan da yok olmaz. Dolayısı ile tanrı rasyonal bir kavram değildir. Tanrı henüz çözülemeyen fizik yasalarına insanın verdiği isimdir.
Olimpos’ta takılan 12 tengri. Mit mensubudurlar.
Allahın yarattığı en güzel şey. Yaratmadıysa sıkıntı büyük.
hiçsel bir yalnızlıktır.
bana mutlu bir hayat bahşetmesini istediğim, doğaüstü.
Dilimizde, Tengri, “tan yerinin ağarması”ndan mülhem güneşe izafe edilen ve “ilâh” manasına kullanılan kelime.
Kâşgarlı mahmut Tengri’nin “ulu tanrı” manasına geldiğini ve “Türklerin gözlerine büyük gözüken her şeye tengri” dediklerini söyler dîvânında...

ilk hâli “üze kök tengri”dir. Üze kelimesi “aşkınlık” manasınadır; böyle olunca da bazıları bu kelimenin direkt tanrıyı değil onun “büyük, yüce” manasına sıfatına izafe edildiğini söylerler...
islamiyetle birlikte “Tanrı” Türklerde “allah” lafzının karşılığı olarak yerini almış, eserlerde kullanılışı bir asır kadar devam etmiştir. Sonrasında bu adet terk edilmiştir; zira, “Tanrı” kelimesinin “çoğul” olması, islamiyet’teki “vahdaniyet-birlik”e ters bir anlayışı da kendinde barındırmaktadır.

Kelimeler, ihtiva ettikleri anlamlar kadar kullanıldıkları sosyal zemin ve kullanış maksadına göre, yani kullananlarca izafe edilene nisbetle de mana taşırlar;
Mesela, “merhaba” kelimesi Arapça “merhamet” kelimesinden gelmektedir ve karşımızdakine olan muhabbetimizi temsil eder ve islam tandanslı bir selamlaşma biçimi olsa da, özellikle solcuların Türkiye’de Etkin olduğu 68 ve sonrasında Marksistler tarafından “merhaba” kelimesi çok sevilerek kullanılan bir biçim olarak gözükmektedir. ideolojik bir anlam yüklenmemiş olsa da, konuşma ve yazı dillerinde sıkça kullanılmakta, neredeyse kendileri ile özdeşleşen bir yapıya dönüşmüştür... demek ki, bir kelime, ihtiva ettiği anlam kadar kullanıldığı yere göre de biçim değiştirmektedir.

Son söz; bu sebeptendir, “Tanrı” kelimesinin içerdiği “çoğulluk” vahid-i ehad-i samed’e, yani “Bir ve tek olan, birliği bütün varlıkları kuşattığı gibi herbir varlıkta da tecellî eden, hiçbir şeye muhtaç olmayan, ama herşey Ona muhtaç olan Allah.” inancına zıt görülmektedir.
insanın bir savunma mekanizmasıdır. Zor zamanlarında çaresiz durumlarda insanın kendine ya da çevresine zarar vermemek için sığındığı son çaredir. Tanrı insanın inandığı oranda güçlüdür. Örnek mi benim tanrımın hiç gücü yok. Benim için zaten tanrı yok.
türkçe bir kelimedir.

kullanılmasında sakınca yoktur.
inanılmayan ama var olma ihtimali reddedil(e)meyen ve olması umut edilen yaratıcı.
Varlığından şüphe duyduğum kavram. Agnostik olduğumdan beri hayat daha boş geliyor.
kendisinden geldiğine %100 emin olduğumuz tek bir şeyimiz var: bu şey ne kutsal kitaplar ne hadisler bu şey akıl.

bence bu herif öyle kutsal kitaplardaki gibi sürekli kendini öven egoist biri filan değil, kimseyi yakmayacak da ödüllendirmeyecek de, kendisine ibadet edilmesi ya da inanılması da hiç umurunda değildir muhtemelen, bence sadece bizlere akıl verdi ve caydırıcıların da olacağını biliyordu, mesela dinler gibi, kendisini bulmamızı istiyor, tüm insanların hayatına küçücük küçücük belki de büyük mucizeler serpiştirdi, bizden bu mucizeleri farketmemizi ve kendisini bulmamızı bekliyor. ölçütü de sadece iyilik olacaktır muhtemelen.

size tek sorum var, eğer mükemmel bir tanrının sınavında olsaydık, bu sınavı geçmek kutsal kitaplara göre yaşamak kadar basit mi olurdu.

belki de bizden çok daha gelişmiş uzaylılar yaptı bizi, bize ortam hazırladılar ve bizi ortama uyacak şekilde dizayn ettiler bizim gibi yüzlerce farklı tür ve dünya kurdular ve deniyorlar ama bizim haberimiz yok, biz sadece kendimizden haberdarız, bu ihtimal de var.
Zaman zaman ulan ya yoksa dediğim varlıktır.
+ Allah neyi yapamıyorsa günah demiş
- Nasıl yani
+ misal dün gece parti yapmış insanlar o gidememiş pat ayet kızların erkekle konuşması yasak
- Ya carpılıcaz sus
+ başka misal insanlar müzik dinliyor o dinliyemiyor pat müzik dinlemek yasak

Allahım çarpma ama Gülmekten kırıldım.
hacı Bektaşi veli hazretlerinin makalat adlı eserinde de kullanılan allah lafzı. gerçi orada tangrı şeklindeydi ama pekte farkı yok.
Kainatın yaratıcısını ifade etmek için kullanılan kelime.
(bkz: #42274025)
Satmasını bilene çok iyi maddi getirisi olan kavram.
Satıcının hangi dinden olduğu önemli değil.
için temiz olmadıktan sonra
Hacı hoca olmuşsun, kaç para!
Hırka, tesbih, post, seccade güzel:
Ama Tanrı kanar mı bunlara?

ÖMER HAYYAM.
gücü her şeye yeten.

varlığı ve yokluğu arasında hiçbir fark olmayan yaratıcı. sanırım yokluğu daha da iyi sonuçlar getiriyor, şöyle bir tarihe bakınca.