bugün

günümüzde gittikçe yaygınlaşan internet sitelerinde yer alan mail order sistemine kredi kartı bilgilerini girerek yapılan işlemdir. Bu işlemler yapıldıktan sonra en çok akılda kalan sorulardan biri kartımın başına bişey gelirmi, başka işlemlerde kullanılırmı gibi sorulardır.
hackerların çevrede bolca olduğu unutularak yapılmış bankanın sitesinegüven duyulmuş ve bu şekilde yapılmış bir alışveriştir.
kısaca açıklamak gerekirse, kerizliktir.
sanal kredi kartları kullanılarak sorunsuz bir şekilde yapılacak alışveriştir. Bu kartların limiti sıfırdır, alışveriş yapacağınız zaman bankanın internet şubesinden limit yüklersiniz, alışveriş yaptıktan sonra limitini sıfırlarsınız. hiç bir sıkıntı da çıkmaz.
korkularak yapılan,hatta hiç yapılamayan eylemdir.
(bkz: deli cesareti)
bakış açısına göre değişen, yerine göre tembellik oranını arttıran, yerine göre ise sağladığı kolaylık sayesinde çığır açan sistemdir. alış veriş yapılacak siteye göre risk oranı bulunmaktadır.
Kaan Kural' ın giydiği enfes takım logolu hoodie ve t-shirt' leri 10 dolara almayı sağlayan hadise.
sanal kart kullanılmaz veya internet alışveriş limiti konulmazsa, riskli eylemdir.
20 ürünü 20 tıkla alabilmektir, güzeldir.
rahatlıktır, imkan değerlendirmektir, kampanyalardan fayldalanmaktır.
(bkz: 3d secure)
bence site güvenilir olduktan sonra dışarı çıkıp gezerek almaktan daha akıllıca bir iştir hatta internet üzerinden daha daha ucuza bulunabilmektedir bir çok şey. satış yaparkenki yüzde onluk komisyon sistemini sevmesemde gittigidiyor gayet alışveriş için mantıklı bir sitedir. ve kredi kartıyla ilgili işlemlerin güven ve rahatlık içinde yapıldığı bir alışveriş ortamıdır.
Sanal hesap açtırıp onun üzerinden yaptıktan sonra "hiçbir" sıkıntı yoktur, olma ihtimali yoktur...
Gittigidiyor dan alışveriş yapıcak olanlar varsa birdaha düşünmelerini tavsiye ederim çünkü oradaki satıcıların çoğu ya resimdeki ile birebir ürün göndermiyor veya orijinaline benZeyen Çin malı imitasyonunu gönderiyorlar üstelik aşikar olmasına rağmen imitasyon olduğunuda kabul etmiyorlar. Kuzenim den biliyorum 3 alışverişinde de resimdekinden orası burası farklı ürünler geldi hem zaten Türkiye'deki değeri 200 tl olan şeyi orda adam orijinaldir diye 100 tl ye satıyorsa alTında kesinlikle bir şey aranmalıdır siz siz olun riske girmeyin boşuna...
mutlaka bazı riskleri vardır, fakat bu riski, sanal kart, paypal gibi yöntemlerle sıfıra indirmekte kredi kartı kullanıcısının elindedir.piyasadaki akla gelecek tüm ürünlerin aşağı yukarı %10 daha ucuza satıldığını düşünürsek, kesinlikle tercih edilesidir.
iyidir iyidir.
Hiçbirşey olmaz.
bu bilgisayarda bana şifre sorma kısmı eskeza işaretlenirse kötü şeyler olabilitesi yüksek, riskli alışveriş çeşididir.
daha önce hiç yapmamıştım. bu yaz binküsür liraya laptop aldım dan diye. ilk başlarda biraz 3,5 attım ama bi sorun olmadı.
(bkz: eksen bilgisayar)
3 yıl kadar önce pc dananımı satın almıştık. 150 dolar gibi bir para söz konusu idi. ürünler gelmedi. şirket batmış. hiçbir şey yapamadık. ve hala ürün almaya devam ediyorum. güvenen de güvenmeyen de haklıdır arkadaş.
(bkz: göt ister)
yapılabilecek en rahat alışveriş.
edüt:tabi gidip mal gibi her gördüğüm siteye verirsen bilgilerini böyle entyleri eksilemek normal
bir internet sitesinde almak istediğim ürün için tc kimlik numarası, kartın numarası hatta son kullanma tarihi bile istenen sonunda o kadar almak istendiği halde vazgeçilen durumdur. siz insanlara güvenmiyorsunuz, biz size hiç güvenmiyoruz..
alış veriş yapılmadan önce "verisign", "globalsign" gibi firmaların logoları (muhtemelen sayfanın en altında olurlar) aranmadan girişilmesi çok da mantıklı olmayan eylemdir. firefox ve internet explorer gibi tarayıcılarda, bilgilerinizi girdiğiniz bölümde adres satırında bir kilit simgesi ve adres satırının başında da yeşil bir bölüm oluşur genelde. bu yeşil bölümün anlamı, o sitenin dünyaca tanınan güvenlik sertifikalarından birine sahip olduğu ve tarayıcınızı üreten firmanın da bu siteye güvendiğini belirtir. bu tür şifrelemenin olduğu sitelerde kredi kartı ve şifreleriniz, kodu yazan programcılar ya da bilgileri girdiğiniz internet sitesi tarafından görülemez. hatta bankada "internet alışverişi yapıldığında telefonla onay iste" gibi bir talimat varsa, telefon eden banka görevlisi de sizin tüm bilgilerinizi göremez.

dolayısıyla, internetten alışverişte en önemli konulardan olan "güvenlik sertifikaları"na dikkat edilmelidir.
eğer güvenli bir bilgisayardan yapılıyorsa gayet mantıklı ve rahat olan alışveriş yöntemidir. dışarı çık üşü/terle, yol/benzin parası ver, yorul canın çıksın ve nihayetinde almak istediğin ürünü al ve eve kadar taşı. bu yazdıklarımı çekmek istemiyorsanız güvenli olduğundan emin olduğunuz bir bilgisayar üzerinden internetten gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz derim ben.