bugün

çok kaliteli eğitimlerin verildiği yerdir.
Arap milliyetçiliğinin kalesidir evet.
görsel
Hangi başbakan kaç tane imam hatip lisesi açtı.
Aga benim anlamadığım nokta şu
Bu okullardan mezun olan bebeler üniversiteye falan nasıl yerleşmeyi düşünüyor..
bu okullar, 1924 yılında imam hatip mektepleri adı altında 29 merkezde açıldı. amaçları cumhuriyet'e bağlı, aydın din adamları yetiştirmekti. ders saatlerinin çoğu bilim ve yabancı dil dersleriydi ve dinle ilgili dersler ikinci plandaydı. 1929 yılında sayıları 2’ye düşen imam hatip mektepleri 1930’da öğrenci yokluğu nedeniyle tamamen kapatıldı ve 1948 yılına kadar imam-hatip eğitimi yapılmadı.

1930-1948 yılları arasında din eğitimi, diyanet işleri başkanlığı bünyesinde açılan kur'an kurslarında verilmiştir. kur'an kurslarının “aydın din adamı” yetiştirmede yetersiz kaldığı bir raporla belirtilince, 1949 yılında, millî eğitim bakanlığı'na bağlı “imam hatip kurslarında” din hizmeti görevlisi yetiştirme uygulaması başladı.

1950 seçimlerinden sonra iktidara geçen demokrat parti, seçim dönemlerine söz vermiş olduğu şekilde imam hatip okulları'nı (iho), iktidarının ilk yılında açtı.
1973 yılında, o güne kadar imam hatip okulları olarak anılan okulların adı imam hatip liseleri (ihl) olarak değiştirildi. bu dönemde ihl mezunlarında fark dersleri vermeden üniversitelerin edebiyat kollarına gidebilme hakkı tanınmıştır.

12 eylül yönetimi tarafından temel eğitim kanunu’nun 32. maddesinde yapılan bir değişiklikle ihl mezunlarının üniversitelerin tüm bölümlerine gidebilmesine olanak tanıdı.

28 şubat sürecindeki iki uygulama, imam hatip liselerini olumsuz etkilemiştir. bunlardan birisi, 8 yıllık kesintisiz eğitimin başlaması neticesinde imam hatip liselerindeki ortaöğretim bölümlerinin kapatılması; diğeri ise üniversite sınavlarındaki katsayı uygulaması ile mezunların kendi alanları dışında üniversiteye girmesinin engellenmesidir.

1998 yılında yök ve ösym tarafından üniversite sınavı puanları hesaplaması ile ilgili olarak alınan bir karar, imam hatip liseleri açısından büyük önem taşır. karar, meslek lisesi mezunlarının ortaöğrenim başarı puanlarının hesaplaması sırasında mezun puanların 0.5 yerine 0.2 katsayısı ile çarpılması yönündeydi ve bu uygulama, diğer teknik lise ve meslek lisesi mezunları ile birlikte imam hatip lisesi mezunlarının da üniversitede kendi alanları dışında bölümlere girmesini engelleyecek nitelikteydi.
katsayı farkının azaltılmasına yönelik bir uygulama yapılması sonucu 2011 yılından itibaren imam hatip mezunlarının kendi alanları dışındaki üniversite bölümlerine girmesi imkânı yeniden ortaya çıktı. 1 aralık 2011’den itibaren puan sistemi tamamen ortadan kalktı.

2012-2013 eğitim öğretim döneminde imam hatip liselerinin ortaokul bölümleri tekrar açılmış ve 5. sınıf öğrencileri bu okullara kaydedilmeye başlamıştır.
Türkiye'nin yeni neslinin liseleri. geliyor dindar gençlik.
oğlancı /sübyancı öğretmenler barındıran bir adet malum partiye bağlı okul.
din kavramı ortadan kalkınca onca imam hatip binası ne olacak. merak konusu.
serserilikte endüstri meslek lisesine taş çıkartan liselerdir. hattan endüstri meslektekilerden de daha belalı tipler çıkar buralardan. ben lise zamanındayken bizim oradaki imam hatiple endüstri mesleğin kavgaları meşhurdur, hemen her kavgada dayak yiyen taraf endüstri meslek tarafıydı. lafa gelince meslekliler asıp kesiyordu ama sürekli fıs. anadolu lisesine kurban olurum ya iyiki sbs diye bir sistem vardı da sıyrıldık oralardan.
2019 üniversite yerleşme sonuçlarına göre, imam hatiplilerin, lisans programına yerleşme oranı %14.8 olmuş. fen liseleri %50 oranında yerleşiyor.
imam hatiplere ayrılan bütçe ise fen liselerinin 15 katı olmuş.
Bu durumu yorumlamaya kalkmıyorum. çok açık bir şekilde çocukların geleceği değil, siyasi iktidar kaygısı gözler önünde. olan masum çocuklarımıza oluyor.
laikliğe aykırı kurumların en başında gelir.
atatürk'ün kurdurttuğu liselerdir.
zorla gönderilen çocukların deist olmaya başadığı okullardır.
görsel
görsel
görsel
siyasilerin çocuklarının gönderilmediği lise. neden ?
pek çok insanla aynı kaderi paylaşıyorum. diniş çok fena öğretir. evet.
kendisine çok şey borçlu olduğum lise türü. 5 sene okudum hem de tarikat yurdunda kalırken imam hatipe gittim. sayelerinde ateist oldum ve biliyorum ki tek değilim. belki de imam hatipte okumasam sıradan bir tatlısu müslümanı olacaktım ama madem bu kadar inanmam için baskı yapılıyor bir de ben araştırayım dinimi dedim ve sonuç bu. tek eksisi sorgulamayı öğrendiğim için artık her şeyi araştırıyoum o biraz vaktimi alıyor o kadar. seviyorum seni imam hatip.
diğer liselerde okuyunlar devletini milletini sevemezler mi ? bitmedi şu goygoy.
kaynak israfı liselerdir. tutmadığı halde 110 öğrenciye hastane binası gibi okul yurt yapıyorlar. şaka gibi.
Geçen gün bir caddede yürürken bir imam hatip lisesi gördüm, dedim ki "bu bir üst caddede değil miydi ya? Yoksa alt caddedekiyle mi karıştırıyorum?".

Meğerse o geçtiğim caddeye de yeni bir tane yapılmış.
cahil gençlik yetiştirme enstitüleri.
bunların üniversite sınavında matematik net ortalamaları sadece 2 lan.
sonra 'benim imam hatipli kardeşlerime üniversite okutmadılar.'
okutmazlar tabi, ne öğretiyorsunuz ki üniversite kazanacak?
Cihatçı örgütlenmelerinin önünü açan okullardır,
Türkiyede Cihatçı terör örgütleri kurulup yüksek katılım alırsa, suçlusu bu zihin yıkama kurumlarıdır.
Fen liselerinin önünü bu modern medreseler asla kapatamaz. Ülkenin en zeki çocuklarına verilmeyen imkanlar bir avuç işe yaramayan gence veriliyor. Adalet yok !. Bunlara verilen imkanları fen liselerine verseydik ülke çok daha farklı durumdaydı.
türkiye'nın son 30 yılına türban ile birlikte damga vurmuş siyasi koz.

evet siyasi kozdur. çünkü cümlealem biliyor ki bu okullardaki başarı durumu yerlerde sürünüyor. yine biliniyor ki bu okulların birçoğunda eğitimden önce kızların başını kapatma, erkeklerle birlikte oturtmama, hurafeleri anlatma gibi daha önemli(!) mevzulara öncelik veriliyor.

ya da şöyle özetleyelim: 2018 yılında fen lisesi inşaatları için 40 milyon tl bütçe ayrılırken imam hatipler için 550 milyon tl ayrıldı.

evet, kılıçlarla diriliş ertuğrul izlemeye devam. neticede bir 15 yıl sonra ülkenin çoğu o tip insanlardan oluşacak.
gereksiz liselerdir..
ulan milyonlarca imam hatipli var ama sorsan çoğu 2 duayi okuyamaz...
ihtiyaç ve sonuç düzleminde baktığımızda ülkemizdeki imam hatipler tam anlamıyla bir geri zekalılık eseri, konumundadır.

imam hatip: adı üzerinde din görevlisi yetkinliği için altyapı eğitimı veren okul...

ülkemizde kaç imam hatip var kaç öğrencisi var bundan sonra her yıl en az 1,5 milyon öğrenci mezun olacak.

ülkemizde her yıl istihdam edilmesi gereken din görevlisi sayından belki 50 kat fazla, o zaman bu okulların açılma sebebi ney.

neden gariban vatandaş zorla bu okullara yönlendiriliyor, bu vebale nneden giriyorsunuz çoğu öğrenci nefret ede ede bu okula gidiyor.

sonuç donanımsız, bilgisiz kayıp bir nesil yetişiyor. üstelik çığ gibi büyüyor bu okul türleri.

acilen kapatılmalı, ve ihtiyaç düzeyine indirgenmelidir...