bugün

(bkz: gözleri kocaman siyah uzun boylu zayıf kız)
genelde farklı olanlar ve az olanlar her zaman göze daha çok çarpmıştır. bu yüzdende insanların gözüne daha değerli gelir.
http://www.thevancouverit...ett-johansson-engaged.jpg
esmer insandır.
at gözlüklü insandır, kafasında bazı klişeler vardır onları atamaz kafasından.
bakış açısıdır. herkesin zevki kendinedir. ancak esmerlerin de güzel olabileceğini düşünmelidir.
ülkemiz de bolca çakma sarışın ve mavi lens takarak gözleri ölü balık gibi bakan hanımkızlarımızıdır.bu arkadaşlarımız için saçlar sarıya boyanınca ''hıh tamam şimdi güzel oldum'' düşüncesi vardır derinler de.
sığ dır.
acınası durumda olan insandır. esmerin tadı başka hiçbir şeyden alınmaz. tadı derken yanlış anlaşılma olmasın. gözde oluşturduğu doygunluk hissine tadı denir. tüh tadını nasıl kaçırdık ağzımızdan. toparlayamadık da iyi mi.

(bkz: yayında mıyız acun)
(bkz: arzum onan)
bu sözü sevmiyorum ama (bkz: adam haklı beyler)
yanlıştır oysa güzellik yeşil ten, kapkara ve faltaşından hallice büyük gözler ile kel bi kafanın bileşkesindedir.
o kişi benim anasını satayım.isteyen istediğini beğenir.bana göre sarışın olmayıp da güzel olan çok az kişi var tabi renkler ve zevkler tartışılmaz.esmer kızlar benim için kıllı mağara insanlarını andırıyor hiç çekici değil bildiğin kezban.evet son sözüm budur.
kıvanç tatlıtuğ en büyük örnekleridir.
az bulunanı isteyen kişidir. ayakkabı falan aldığını sanıyor olabilir. *
(bkz: rusların esmerlerden hoşlanması)
(bkz: türk erkeği)
Sevgililer gününde sevgilisine güller, ayıcıklar, yüzükler alıp romantizm denilince mum ışığında pahalı bir restoranda yemekten konu açan; şevgilisinin gözlerini hatırlayıp hatırlayıp deniz ve gökyüzü göndermeli skimtronik şiirler yazan anasının biricik kuzucuğu bir oğlanceğizdir.

babaları bu oğulcuklarına sık sık araba alır. Çırağan'da beylerbeyi sarayında düğünlerini falan yapar.
sarı saç mavi gözü beğenenle, güzellik anlayışı bundan ibaret olan arasında fark vardır. her ırkın güzeli çirkini mevcuttur. ve genelde ne bir toplumda azsa o çekici olur. bazı toplumlar da deli gibi esmer beğeniyorlar. gençleri siyaha boyuyor saçlarını . dipten siyah yerine sarı geliyor * dolayısıyla zevkler renkler tartışılmaz.

ama orantısız bariz çirkin biri sırf sarımavi olduğu için o kişiye havalı geliyorsa altta yatan gerçek çekim, estetik değerlendirme değil özentilik ve sığlıktır.
(bkz: darbetr)
henüz siyah saç-mavi göz, siyah saç-yeşil göz ikililerinin güzelliğini fark edememiş insandır.
daha anaokulundan itibaren atatürk'ü çocuklara anlatırken sarı saçlı mavi gözlü oluşundan bahseden şiirler ezberleten, fikirlerinden çok saçına gözüne kılına tüyüne odaklanan, nazım hikmet'i bile "mavi gözlü dev" diye tanımlayan bir eziklik, bir farklı olana hayranlık kültürünün yarattığı insan modeli.

12 eylül sonrası türeyen yeni liberal orta sınıfın apolitize olarak dış görünüşe, yaşam tarzına ve tüketime odaklı bir hayat peşinde koşmasıyla daha da popüler olmuş bir kombinasyondur sarı saç-mavi göz. 70'li ve 80'li yıllarda türk sinemasında ismi genelde jale olan ve sapsarışın olan tüm kadınlar kötüydü. Gelmiş geçmiş yegane iyi sarışın filiz akın'dı. Oysa sonrasında başlayan doğudan ve özellikle güneydoğudan gelen göç dalgasıyla esmer olmak kent yaşamına adapte olamamış, doğudan gelmiş maganda olmak anlamına gelmeye başladı. Sarışın mavi gözlü olmak ise "biz atadan istanbul'un yerlisiyiz, genlerimize kadar kent soyluyuz" demekti. bu, dış görünüşe tapan yeni neslin zaaflarını nakite çevirmeyi iyi bilen kozmetik sektörü de saç boyası ve rengarenk lensler ile herkesin bu ayrıcalıktan kredi kartına oniki taksitle yararlanmasını sağladı.
(bkz: hans)
(bkz: helga)
13-17 yaş aralığında olan ya da o aralıkta kalmış insan tipi. çocuksu zevklere sahiptir.
aptaldır *
Herkesin zevki farklıdır. Genelde az olana rağbet olur. Örneğin Alman erkekleri Türk kızlarına bayılır, esmer severler. Almanya'daki güzellik yarışmalarında bir hayli Türk kızı derece almaktadır. Diğer taraftan, tıbbi açıdan düşünüldüğünde sarı saç, mavi göz, pigment eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Aslında bu bir kusurdur. Her ne olursa olsun doğallık her zaman iyidir. Sarı saça özenmek veya siyah saça özenmek, kendinde var olanı değiştirmeye çalışmak.. Pek de hoş olmayan şeyler. insanlar kusurlarıyla güzeldir bir de. Hafif kemerli burun, şehla göz..Hatta kadında hafif bıyık olması çok normal, çok insani. Kadına masum bir hava bile katabiliyor. Tüm bunları bağlayacak olursak güzellik anlayışı kişiden kişiye, toplumdan topluma, çeşitli kültürlere göre değişmektedir. Örneğin Meksikalıların kadına yönelik güzellik anlayışında bıyık yer almaktadır. Onların kültürlerinin bir parçasıdır. Ailesi sarışınlarla dolu bir adam esmer kızlara ilgi gösterebilir, esmerler onu çeker. Diğer taraftan Arap kızları Kıvanç Tatlıtuğ'a bayılırlar örneğin. Böyle işte...Bana göre güzel olan başkasına göre güzel olmayabilir. En önemlisi de doğallık her zaman için önemlidir.