bugün

lanet bir hastalıktır bipolar hastalığı olan kişilerde ortalama ömür 60-65 yaş civarıdır atak geldiği zaman hastanede artık kalp dayanmaz o iğnelere, ilaçlara ve kalp krizinden sabaha karşı uykuda gider en sevdiğiniz insan. Hastaneye yatırmasan bir dert hasta ilaçlarını içmez atak döneminde çünkü hasta kendini güçlü hisseder. Hastalığı kabul etmez. Hafızanın, bilinç altının bir bir ortaya çıktığı kişinin hayatında geçmiş dönemlerde nelerden çok etkilendiğini hangi dönemlerde üzüldüğünü her şeyi anlarsınız. Stresle ve yoğun üzgüntüyle ilk atak meydana gelir daha sonra sık sık atak geçirme olasılığı fazladır çünkü aynı stres ortamı ve ya üzgüntü yeni bir atağı meydana getirir. Hastaların atakları haricinde hastalıkları normal seyreder. Büyük hayal kırıklıkları , hassas dönemler , gençliğin zor şartlarda geçmesi , babanın otoriter ağır baskıcı ve disiplinli olması, askerlik, bir şeye çok üzülmek ve ya da stres yapmak hepsi beyinde birikir ve sonunda patlar. Allah bu hastalığa sahip kişilere ve yakınlarına yardım etsin. Allah şifa versin
Buna sahip bi karının youtube kanalı

https://www.youtube.com/c.../UC55CSqEV3adRekUKyvb5dpg
Açık söylemek gerekirse seviştikten erkenten en hızlı kurtulma yöntemi olarak kadınlar tarafından kullanılan zımbırtı ayrıca hareketlerine konuştuklarına dikkat etmeme rahatlığıda kazanıyoronlara, tamda zsvallışardan bekleneceği gibi " yama yapıp yırtıkları kapatacağına yırtıkların nedenini açıklayarak hayatını geçiren hint fakirleri gibi"
Her ne hikmetse, yeni neslin övünçle sahiplendiği popüler davranış bozukluğu.

Demiyor ki zora gelemiyorum, kurallar, sorumluluklar beni boğuyor, dengem şaşıyor, istiyorum ki oyun benim kurallarımla oynansın...
Bunları söylemeyi g..tü yemiyor tabii, niye şimşekleri üstüne çeksin, tepki toplasın ki di mi ama?
Basıyor cümleyi" ben bipolarım yeaaa"
Bok bipolarsın, bildiğin şımarıksın!
ergen hastalığı. genelde ergenlerde görülür.
Obsesif kompülsif bozukluk gibi bazen kazanıp bazen kaybeden bozukluk.
savaşıyorum an itibariyle 1-0 önde. ve sanırım ömrümün sonuna kadar bu böyle gidecek.
Kendi araştırmalarım sonucu yorumumu katarsam Amir müdür gibi kişilerde çok zor olabilecek durum. Bu insanlar zaten bu durumu başlangıcından ortalama bir 10 sene sonra falan anlayabiliyorlar. Bu süreç boyunca oradan oraya savrulmalı bir hayat yaşıyorlar. Mani atağında çılgınlar gibi sekse, alkole, kumara düşebiliyorlar. Fütursuzca dağıtıyorlar. Aşırı özgüvenli oluyorlar, gidip kredi çekip bir iş kuruyorlar mesela. Yaratıcılık hat safhada. Sonra depresif dönem başlıyor, işi gücü batırıyorlar. Her şey boka sarıyor. Evden çıkmıyorlar vs. Yani eğer düzenli bir yaşam tarzı ve tedaviyle regüle edilmezse bu hastalıkla bir konumda yükselmek biraz zor. Ama regüle edilirse gayet sıradan bir hayatları olabiliyor.
Genelde
Amir, müdür kısacası yönetici pozisyonunda bulunan kişilerde olan durum. Kendileri, yine kendilerine göre en çalışkan, en çok yorulan kişilerdir. alt tabaka kendisine zarar vermeye çalışıyormuş gibi hissederler. Böyleleri ile çalışanlara Allah yardım etsin. Var bizde de bir tane şopar, devlet gelmiş atamış napacaksın işte
yorgunluktur.
Yaşanan travmatik olayların yanında beyin bölgesine darbe almak, fazla sigara kullanımı ve nadir rastlanan ab kan grubu olmak da yatkınlık faktörleriymiş.
Sevgiliniz bu duygudurum bozukluğuna sahipse yavaştan sizin de ayarlar bozulabiliyor aman dikkat.
cuma günü doktorumla randevum var. doktorumun beni anlamadığını artık net olarak anlıyorum. tedavime son verme kararı aldım. sonuçları neler olur bilmiyorum.

gyrex adlı ilacın tedavide işe yaradığı ruhsal hastalık. tabi kabuslar cabası.
öyle kolay kolay teşhisi konulamayan, her önüne gelenin bende bipolar bozukluk var dememesi gereken zor bir hastalık. hastalık değil aslında yaşam tarzı, bir kişilik durumu. hastalığın tedavisi olur bunun yok maalesef.

20 yaşından beri bir sürü travma yaşadım duygusal anlamda. derin depresyonlara girdim, 3 ay kadar klinikte yattım şu an 33 yaşımdayım ve bende de şüphe edilen bir hastalıktı bu. sebebi ise acılarımı en dipte, sevinçlerimi ise en üstte yaşıyor olmam. doktor burdan yola çıkarak bu bozukluktan şüphe etmeye başladı ve yaşadığım diğer duygu durumlardan dolayı bu teşhisi koydu. Artık teşhisli bir hastayım.

bana kalırsa bir hastalıktan ziyade bir yaşam tarzı, beliritilerinin hemen hemen yüzde 70 i var. sanatla müzikle ilgilenmem, müzik dinlerken sözleri değilde enstrumanları takip etmem, hatta en dipteki enstrumanları bile duymam(bu da bir belirtiymiş doktorum dedi) manic ataklar yaşamam ki bunlar ne diyecek olursan şöyle izah edeyim hesabım -6000 de ve umrumda değil, en yakın arkadaşımın kız arkadaşıyla yattım umrumda değil, işe saat 10 da geliyorum devlet memuruyum umrumda değil, bazen hiç gelmiyorum o da umrumda değil, 10 tane adamla birden kavga edebilrisiniz, o kadar güçlü hissedersiniz kendinizi ki gerçekten o 10 adam karşısınızda hayrete düşebilir, çünkü yediğiniz dayak karşısında gülmekten ölebilirsiniz, karşınızdakiler psikopat lan bu diyip gidiyor zaten. yani umarsızca yaşıyorsunuz. kendinizi çok zeki hissedersiniz ki bu tür rahatszılıkları olan insanların ıq leri normalin üstündedir ama depresif dönemde ise çok çok işe yaramaz hissedersiniz kendinizi. zaten iki uçlu duygu durum bozukluğudur hastalığın diğer ismi.

yani 2014 de teşhis konmuştu. hastalığın ortaya çıkışından 5 yıl sonra falan ancak teşhis kondu. coolluk belirtisi olarak kullanmayın bu durumu. öz farkındalığınız yüksek olsun, bununla yaşamaya alışın, tedavisi olmayan bir şey hastalıktan çok yaşam tarzıdır artık, tıpkı felçli kalmak gibi düşünün.

edit: yakın arkadaşlarım bu durumu bilmedikleri halde, sürekli senin kafan çok farklı, deli gibisin gibi şeyler söylerler, eve gelirler kovarım onlar bazen, anım anıma uymadığı da oluyor nadiren, zaten onlar bile böyle diyorsa yapacak hiçbişey yok.
büdüt: özenen ne kadar mal varsa hepsinin aq.
1 sene psikayitriye gittikten sonra konulan teşhis.

Berbat bir hastalık ani çıkışlar inişler. Bir hafta çok mutlusunuz herşeyden zevk alıyorsunuz diğer hafta evden çıkasanız hiç bir şeyden zevk almıyorsunuz.
Dayıma da konmuş bir tanı.
Günlük hayatta
karşılaşılan Olmadık şeylere kafayı takıp önce sinirlilik hali, sonra moralin dibe vurması şeklinde seyrediyor.
Bir de herkeste öyle mi seyreder bilmiyorum ama buna yakalananlar kimi zaman bir konuştu mu susmayabiliyorlar konudan konuya atlayarak, o kadar cümle bir arada akıllara nasıl geliyor diye şaşıyorum.
hastanın bazen çok neşeli enerjik kontrol edilemeyen yani manik dönemde bazen de major depresif dediğimiz içe kapanma iştahsızlık fazla uyku isteği gibi durumlarda olduğu bunu dengelemek için de lityum, lamotrijin gibi dengeleyici etken maddeler aldıkları ruhsal rahatsızlık. iki uçlu duygu durum bozukluğudur. insan normal ve dengeli bir ruh halindeyse 0 noktası diyebiliriz. bunun üzerine çıkarsa manik altına düşerse major depresyon geçirir.
Ömür boyunca dengeleyici ilaç kullanımı ve düzenli psikiyatri terapisi şarttır. Eylül ve Nisan ayları depresyon riskinin en yüksek olduğu dönemlerdir. Mevsimsel geçişlerden bile çok kolay olumsuz yönde etkilenirler. Hasta çok şiddetli ataklar geçiriyor kendisini kontrol edilemiyorsa hastaneye yatışı daha sağlıklıdır. intihar gibi eğilimlere yönelebilirler çünkü. Beş dakika içinde çok mutlu ve ağlıyor olabilirler. Antidepresanlarla bu ataklar atlatılabilir. Ne kadar düzenli terapiler olsa da dönem dönem bu ataklara maruz kalmak durumundadırlar. Çok duygusal ve hassastırlar. Mesela bir kayıp olursa çok etkilenip depresyona girebilirler.
Düzenli terapi ve ilaç desteğiyle tedavi edilirse gündelik yaşamda zorluk çıkarmaz. ama tedavi edilmezse sürekli histerik ve dengesiz davranışlar görülür.
edit: bunları nereden biliyorum? ben de bir bipolarım.
Bunu panik atak takip ediyor ise, Allah yardımcın olsun..
bi-polar yani çift kutuplu duygudurum bozukluğudur. bir ucu "mani" diğer ucu "depresyondur". bazen arada dinlenme dönemi dediğimiz "remisyon" dönemi olur. bazı hastalarda psikotik özelliklidir bazısında değildir. mani ve depresyon epizodları sırayla da olabilir dağınık da olabilir. şiddetleri değişken olabilir. bazı hastalar hiç dinlenme dönemi yaşamaz. ilaç tedavisi kesinlikle gereklidir. ağırlıklı olarak lityum karbonat kullanılır. yanında antipsikotikle de tatlandırılır. herkese aynı ilaç kokteyli işe yaramayabilir farklı kombinasyonlar da yaparlar. işin o kısmı karışık. kişilikle veya ailenin yetiştirme tarzıyla değil daha çok genetik geçişlidir. kontrol altına alınabilir. allah sabır versindir kolay değil.
Akıl hastalığıdır. iletişimden kaçınınız.

Kişilik bozukluğudur.
Hayatımın içine eden hastalık.Ne yanarsın ne sönersin iki ucu boklu değnek.anı anına tutmama hikayesi ergenlerin saçmalığıdır.
depresyon hastalığı. bende de hüküm sürmekte. ama girince alışıyorsun. ilaçlarla falan.
(bkz: durulmayan bir kafa)
zorlu bir yaşam sürdürdürmek zorunda kalırlar, bereket versin işinin ehli psikiyatr sayısı her geçen gün artıyor.
Özenti ergen hastalığı.
Biraz ilgi çekmeye çalışan bipolar.
Her 10 kişiden 8'i bipolarım diyor.
Ruh sağlığı yerinde bi biz kaldık demek ki.
güncel Önemli Başlıklar