bugün

Bana teşhisi kondu diyen birine kim koydu diye sorduğunuzda falan filan kişinin dayısı ablası psikologtu sordum söyledi diyorsa o kişi bipolar değil bibattaniyedir.
+Bende bipolar var ya ağlıcam
-gel buraya tatlım gel üzülme profesyonel bir yardım alıyor musun hemen bir uzman bulalım.
+ ahahaha ne diyosun ya sen gerizekalı niye yardım alıyor muşum ?
- kızım bipolar var dedin ya
+ ay dur bi dakka çok pis gülücem şimdi ahahaha asgsgfaaf
- ne oluyo ya
+ bipolar senin anandır öküz herif
- sen iyi değilsin anlamıyorum yanlış bir şey mi dedim ?
+ yok be oğlum baksanaya deniz ne kadar güzel görünüyo çok huzurluyum şu an takma sen.
modern dünya hastalığı bence.
psikolog veya psikiyatristin uhdesinde olan bir tanım olup sorumsuz ağızlara sakız olmasından kesinlikle kaçınılmalıdır.
Yazı turada dik gelir.

Böyle de espritüelim. Ritüelim. Ritüel.
gerçekten insanı içten içe yiyen psikolojik rahatsızlık.

manik-depresif atak olarak da bilinir. manik dönem genelde yaz aylarına denk gelir. manik atakta bipolar kişi normal hayatta yapamayacağı çılgınlıkları yapar. bu dönem aşırı hareketli ve kişi adına mutlu geçer. aşırı para harcama, günlerce uyumama ve bu durumdan rahatsız olmama durumu baş gösterir. depresif dönemde ise tam bir kabus geçirir bipolar insan. yataktan çıkmama, kendini önemsiz hissetme, intihar eğilimi, sürekli yalnız hissetme gibi bu hallerin ne yazık ki intihar ile sonuçlandığı sık görülür. hastalık 19-24 yaş arasında, erkek ve kadın için eşit bir şekilde görünür. toplmda görülme olasılığı %2-3 civarıdır. genetik faktörler hastalığın çıkmasında etkilidir. tedavi edilmediğinde mani dönemi birkaç ay, depresif dönem ise en az 6 ay süre. maalesef ki belli bir tedavisi yoktur. psikiyatrist eşliğinde alınan ilaçlar ile sosyal yaşam düzene sokulmaya çalışılır.

allah kimseyi bu denli zor bir hastalıkla sınamasın. bu hastalığa yakalanmış insanlar ötekileştirilirse iyileşmesinde ilerleme kaydedilemez, hastalık sahibi insan için içinde bulunduğu durum zindan olur. çevrenizdeki insanların elinden tutun, onlara yardım edin, kol kanat gerin. size ihtiyaçları var.
manik iniş çıkışlarından beni bıktırmış hastalık. artık hislerim, düşüncelerim, sözlerim, hayallerim günden güne de değil, saatten saate değişiyor. topaç oldum çıktım. allam format at bana.
bu tanıyı psikolog veya psikiyatristden başkası koymaya yetkili değildir.
Özelikle mevsim geçişlerinde hastalarda bazı sapıtmalar görülebilir.
Bahar aylarında manik dönem ağır basarken yazın başlarında çöküntü başlayabilir.
Aynı şekilde sonbahardan kışa geçerken de yine depresyona giriş yapılabilir.
Bu dönemlere özellikle dikkat etmek gerekiyor.
iş yerimdeki bir arkadaşımın eşi bu hastalık yüzünden başına ateş ederek intihar etmişti.

tanım: çok çeşitli türleri olan ve intihara bile yol açabilen ruhsal bozukluk.
Ben bipolarım diyen kişi değildir. Çok ciddi bir hastalıktır psikiyatrist bakar.
Fazla mastürbasyon sonucu oluşabilecek bir psikolojik sorundur.
Doktorların ilk seferde tanı koyması oldukça zor bu hastalıkta. Birçok hastada majör depresyon ile başlıyor ve hastalar manik döneme geçtikleri zaman depresyonun yok olduğu yanılgısına düşüp ilaçları bırakabiliyor. Bu yüzden en az 1-2 sene mümkün olduğunca sabit bir doktora gidip yaşadığınız her dönemi ayrıntılı bir şekilde anlatmanız gerekiyor.
Özellikle ailenin tutumu daha da önemli çünkü hasta ile yaşayan ve düzenli olarak onu takip eden en önemli kişiler onlar.
tanısını sadece psikolog veya psikiyatristlerin koymaya yetkili olduğu durumdur.
Herkes bu hastaliktan muzdarip fakat direnc mekanizmasi gelismis olanlar vardir.
Gribin bi bolgede yayilmis olarak kalmasi gibi.
Genç neslin biraz da yalnızlık ve sanal dünyanın da etkisi özellikle ailenin ilgisizliği ile birleşince majör depresif atakların manik depresif süreçler gibi değişkenliğinde sorunlar yaratan hastalık. Bireyin kendine olan inancının olmaması, bireyin özgüven eksikliği, bireyin reel ilişkileri net olarak yaşayamaması bunların başlıca sorunları ve başlangıç aşamaları olabiliyor. Tedavisi ilaçla olduğu söylense de bireyin kendine olan özgüveni için psikolog yardımı ile toplumsal aktivitelere ve özgüven arttırıcı eylemlere girişmesi, kendini tanıması gerekmektedir. Süreç oldukça zor ve uzun olsa da bireyim bu süreci göz ardı etmesi ve tedaviye olumlu tepki vermesi önemlidir.
Bir çok bipolar bozukluk hastası dediğimiz kişiler aslında bu rahatsızlık kategorisinde dahi değildir. Popüler kültürün dayatması ve ilgi eksikliğini arttırmak amaçlı bu hastalık varmış gibi gösterilmektedir. Bunu çözebilecek kişilerde uzman psikologlardır. Psikaytri bu hastalık için direk ilaç tedavisi vereceğinden bir psikoloğa gidilerek rahatsızlığın gerçekten bu olup olmadığı araştırılmalıdır.
Yamaç paraşütü yaparken tam Uludağ in ustunde tur yapınca birden depresyona bile girebilir bu kişiler.
sevgilisini unutamayanların kendine koyduğu teşhis.

bön bipolorom abeee bırakın beneee.
iki durumlu bozukluktur.bazı dönemlerde çok hareketli neşeli günler geçirip uyku ihtiyacı duyulmaz bazı dönemlerde depresyon etkisini gösterir.genelde psikiyatriste gidildiği zaman verilen ilaçlarda reçetede bipolar bozukluk tedavisinde kullanılır yazar ama bu senin bipolar olduğun anlamına gelmez duygusal bunalıma girdiğin zamanda o ilaçlar kullanılır tanı konulması basit bir hastalık değildir uzun zaman doktor ile iletişim halinde olmak gerekir genelde 18-25 yaşları arasında görülür tedavi sonrası düzelme olasılığı vardır daha önce bipolar olan ve düzelen tanıdıklarım var hatta evlenen çocuk sahibi olan kişilerde var belki 1 yıl belki 10 yıl ama psikoterapi ve düzenli olarak ilaç kullanımı ile geçebilen bir rahatsızlık.
Adım adım tezimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Tam üç yıldır ayrı ayrı kişiler üzerinde çalışmak nedir bilir misiniz?

Şimdi ki vaka bir kadın. Bazen kendisini sakinleştirmek için yoğun süreç gidiyor. Ancak normal kadınlara göre daha hızlı sonuç veriyor.
Bipolar bozukluk ve empati arasında ters orantılı bir ilişki varmış. Bu kişiler hastalığa sahip olmayan kişilere nazaran daha fazla empati yoksunluğu çekiyor. insanların mimiklerini ve yüzlerindeki duygusal izleri anlamakta güçlük çekiyorlarmış.

Makalenin ilgili kısmı için:

"... There is some evidence that people with bipolar disorder may have difficulty experiencing affective empathy. Cognitive empathy seems to be less affected by bipolar disorder than affective empathy. More research is needed on the effect of mood symptoms on empathy.

In one study, people with bipolar disorder had difficulty recognizing and responding to facial expressions associated with specific emotions. They also had difficulty understanding the emotions they might feel in given situations. These are both examples of affective empathy.

In another study, a group of participants self-reported their experiences with empathy. Participants with bipolar disorder reported experiencing less empathy and concern. The participants were then tested on their empathy through a series of empathy-related tasks. In the test, participants experienced more empathy than indicated by their self-reporting. People with bipolar disorder did have difficulty recognizing emotional cues in others. This is an example of affective empathy.

Research published in the Journal of Neuropsychiatry and Clinical Neurosciences, on the other hand, found people with bipolar disorder to experience high personal distress in response to tense situations involving other people. This is associated with affective empathy. The study also determined that people with bipolar disorder have deficits in cognitive empathy.

People with bipolar disorder may, in some ways, be less empathetic than people who don’t have the disorder. Further research is needed.

The symptoms of bipolar disorder can be greatly reduced with treatment. If you or someone you care about has bipolar disorder, seek help from a mental health provider. They can help you find the best treatment for your specific symptoms."

Kaynak: https://www.healthline.co...isorder/lack-of-empathy#7
Bu hastalıkta özellikle iki temel ilaç kullanılıyor: lamictal ve lithium.

Lamictal özellikle bipolar tip 2 bozuklukta depresyonu önlemeyi ve duygu durumunu düzenleyerek dengede olmasını sağlıyor.

Lithium ise daha çok bipolar tip 1'de kullanılıyor ve manik dönemlerdeki coşkunluğu dizginlemeyi amaç ediniyor.

Bu bilgi de burada dursun.

Not: yabancı bir kaynaktan aldım. Doğruluğu elbette tartışılır.
Özellikle ilaç tedavisine cevap vermeyen hastalara ekt yani Eloktrokonvulsif terapi uygulanır. Hastaya anestezi uygularlar ve kasılmaları engellemek için ilaç verirler. Ardından tak diye beyine elektrik verilir.
Özellikle yeni hemşireler ya da stajyerler hastaya elektrik verildiği an yaşadığı o kasılma ve titremeleri görünce korkar. Tabii anestezi uygulandığı sürece sıkıntı yok. Anestezi olmadan yapılan ekt ise bilmem ne bilmem ne protokolüne göre işkence sayılıyormuş bu arada.

Not: bu tedavi depresyondan tey şizofreniye kadar geniş bir alandaki hastalara da uygulanır.
bazen sadece oturup ağlamak istiyorum. beni bu hale getiren düzene sövmek artık beni rahatlatmıyor. hoş, neye küfürler ettiğimi bile bilmiyorum zaten.

doktorun teşhis koyduğu anı hatırlıyorum. uzun süredir depresyon tedavisi görüyordum. en azından ben ve doktorum böyle düşünüyorduk. üzerinden aylar geçti. dengesiz tavırlarım, dönem dönem artan ve azalan duygu durumlarım bende bir şüphe uyandırmadı. zaten bir insan kendi kendine hasta olduğunu nasıl anlayabilir ki.

doktorun yanına gittiğimde kendimi mutlu hissediyordum. uzun süredir çabaladığım bir çok işte ve derste başarılı olmam ve hayata daha pozitif bakıp insanlarla vakit geçirmem beni epey huzurlu bir hayata sürüklüyordu.
hemen her seansta karşısında ağladığım doktorum benim bu neşeli halimi görünce birkaç soru sordu ve ailemle de görüştükten sonra bana bipolar 2 bozukluk hastası olduğumu söylediler.

sözlük hani derler ya başından aşağı kaynar sular akar diye, yeminlen onu hissettim. birkaç saniye konuşmadan doktora baktım. inkar ettim ve hatta sinirlenip ilaçları kullanmayacağım diye karşı bile çıktım. yine de onu çok sevdiğim ve 1.5 senedir neredeyse onun odasında yatıp kalktığım için fazla direnemedim. o gün en sevdiğim dersler olmasına rağmen hiçbir şeye odaklanamadım ve erkenden eve döndüm. ağır bir şekilde sinirli ve huzursuz bir gece geçirdim.

ben oraya "artık iyileştim, ilaçları bırakalım" demeye gitmişken belki de hayatım boyunca ilaç kullanacağımı öğrendim. ne yapsam bilmiyorum artık.
Hastalara günlük hayatları için bazı önerilerde bulunmak gerekebilmektedir:

• Arkadaşlarınız, aile bireyleri veya eşinizle (şayet varsa) rahatsızlığınızı paylaşın

• Mümkün olduğunca düzenli uyku uyuyun

• Çok az alkol tüketin veya hiç tüketmeyin. Uyuşturucudan uzak durun.

• işte ve evde stresinizi azaltın.

• Düzenli beslenin.

• Düzenli egzersiz yapın.

• Nefes egzersizleri yapın.

• Öfke ve depresyon (çökkünlük) gibi duygularla teker teker başa çıkmayı öğrenin.
güncel Önemli Başlıklar