bugün

kelime anlamı her nedense türkler'e yakıştırılmış kelimedir. ilk olarak çin topraklarında türkler için kullanılmış olması belki de buna sebeptir.

ancak bilinen yönü ile barbar asan kesen tecavüz eden böyle ne bileyim hayvan bir adamdır. mesala conan var. conan the barbarian... ne görüyoruz? gidiyor, mağaralarda yaşıyor, kesiyor biçiyor*, bir de ön sevişiyor*. ama aslen barbar yane barbarian kelime anlamı olarak dışarıdan gelen, yabancı demektir.

türkler o dönemlerde her yer için dışarıdan gelen yabancı olduğundan barbar denmiştir. sonrasında bu saçma vahşi adam yakıştırması kalmıştır üstünde. oysa ki öyle mi ama di mi!?*
Avrupa da Türkler kötü bir olaya karıştıklarında direk olarak yedikleri damgadır.
sürekli ve hızlı bir şekilde tekrar edildiğinde havlama sesine benzeyen kelime
ismi barbaros olanların genel lakabı. *
(#1216367)
dumlupınar meydan muharebesi sonunda, arkasına bakmadan kaçan yunan askerlerinin geçtikleri yerleri yakıp, yıkması barbarlık, bu işin failleri ise barbardır.
bir ingiliz atı vardı yıllar önce. sürekli çim koşardı ve sürekli açık yarışlara yani kupa koşularına katılırdı...
adı barbar olan bu at hemen hemen hiç kaybetmeden yarış hayatını tamamladı...
sozluge yeni adim atmis hakiki caylak olduguna inandigim yazar.
kelime anlamı olarak doğudan gelen anlamına gelir.
dördüncü nesil yazar.*
turklere yapisip kalmis bir sozcuk. halbuki bu sozcugun daha cok yakisacagi bircok irk var.
hemen her şehirde bir tane olan, barlara takılan inanılmaz orjinal isim.
frpde güç ve dayanıklılığı yüksek, zeka ve bilgeliği düşük karakter sınıfıdır. iri kıyım olurlar, kodummu oturtan yapıya sahiptirler. basit yaşarlar, bu açıdan takdirimi alırlar. barbarla combata girmek büyük keyiftir.
(bkz: hayvan gibi adam)
günümüzde herkesin türkler olarak bildiği, roma devletinin romalı olmayanlara verdiği addır. türklerin orta asya'dan başlattıkları göç dalgasıyla kavimler göçü meydana gelmiştir. türklerin önünden avrupaya doğru gelen günümüz fransız ve almanlarının atalarının da içinde bulundğu kavimler için kullanılmıştır. zaten bu barbar kavimlerin saldırılarına dayanamayan roma devleti önce ikiye bölünecek ve daha sonra batı bölümü yıkılacaktır.
kanadalılardır.

http://fotogaleri.hurriye...=11019&p=13&rid=2
d&d fantastik edebiyatında çok güçlü, dayanıklı, çevik olmasına rağmen son derece salak olan ırkdır. Felsefeleri;

"Kılıcımdan zeki olsam yeter." dir. Ki bu da zordur. Zeki barbarlarda vardır, yok değildir ama d&d dünyasında biraz zordur. Bir karakter bilirimki benim oynattığım, zekama son derece uygun olan karakter.
sanıldığının aksine, hiçbir millete yahutveyahut klana yakıştırılmamış, hiçbir millet veya klanı anlatmak için kullanılmamıştır. daha ziyade roma vb. çağlarda kullanılmakla beraber, devlet ve milletlerin kendi yaşam tarzları dışında yaşayan başka milletlere hitap biçimleridir. örneğin, roma döneminde, romalılara göre fransızlar, almanlar (genel olarak bütün germenler), kısacası roma haricinde yaşayan her türlü millet barbardı. ve tıpkı bugün de birçok örneğinin görüldüğü gibi, roma, bu devletlere saldırırken gerekçe olarak barbarlara medeniyeti (civilization) götürmek amacıyla, onların insanca (!) yaşamalarını sağlamak amacıyla saldırdığını bahane olarak öne sürerdi. yani bir bakış açısının baktığı açıdan farklı gözüken her yaşam biçimi barbar olarak adlandırıldığından, barbar'ı yabancı olarak tercüme edebiliriz.
herseye zorla sahip olan kisi icin söylenilmis sözdür.

(bkz: eskiya)
(bkz: terörist)
Kuzey Afrikada Mısır,Tunus,Cezayir ve Fas'ı içine alan bir bölgede yaşayan bir halka verilen isimdir. ilk olarak bereberiler olarak anılan kavim daha sonra beriber-bariber-baribar-barbar olarak anılmıştır. Bu kavim vahşi bir hayat tarzı benimsediğinden dolayı barbar ismi daha sonraları saldırgan kavimlere kullanılmılmıştır. En çok Türk kavimleri için kullanılmasının nedeni ise açıktır.
Haçlı seferleri sırasında Türklerin üstün savaş yeteneği sayesinde Türklerle başa çıkamayan Haçlı orduları bu yakıştırmayı pekte yerine uymayan Çanakkale savaşlarıyla da merhametliliği ispatlanmış Türk halkına uygun görmüşlerdir.

(bkz: bizzat kendi araştırmamdır)
(bkz: tempus)
yunanca konuşmayan. (ilk, ortaya çıkış anlamı ile)
türkler için kullanılmış bir kelime. (bkz: barbar türkler)
beraber kelimesiyle bir ilişkisi vardır. göçebe toplumlar birlikte hareket ettiklerinden bu kelime batı toplumları tarafından fonoloji açısından çevrilerek verilmiştir.
barbar çok konuşan demektir. asıl okunuşu varvar dır. yani vırvır eden demektir.