bugün

isminden de anlaşılacagı üzere kitapların arkasında bulunan yazar ya da kitap hakkında yorumlar bulunan kendine özgü bir bütün..şahsen çogu kitap sever,alıcagı kitabı burayı okuyarak seçer.
ali kırca nın show tv de haber bültenini kapatmadan önce, güne dair yorumlar yaptığı bölüm.
bir kitabın içeriğini ve kitabın kısa özetinin anlatılmasına yardımcı olan, okuduğunuzda "hemmm, iyimiş yaa" ya da "oeeh" ya da "neyse ya gelecek ay bunu da alırım" gibi yorumlar da bulunmanıza sebebiyet veren ve özellikle kitapların "al beni"li kısımlarının anlatıldığı bölümdür.
Konu çok güzel ve çok duygusaldı. Hazan Mevsimi/Sonbahar. Aslında ölü bir mevsim değildir sonbahar. En gerçekçi ve en diri mevsimdir. Yaşamayı, inadına yaşamayı anımsatır. Duyguların mevsimidir hazan mevsimi.

Arka kapak, suyu çıkarılmadan devam ederse ilgi görür kanımca. Ayda bir gün olabilir. Sık olursa bıktırır gibime geliyor.
büyük ihtimalle ali kırcanın bir sonraki kitabının adı.
ali kırca nın diğer kitaplarını sabah gazetesindeki yazılarına çıkarması bu yazılarınında ileride arşivlerimizde duracağını gösteriyor elbette. ama her akşam haber vaktinde arasıra yokluyorum bu aralar 2 satır edebi yazı dinleyebilir miyim diye. uykudan önce alınması vücutta ayrı bir etki yaratırdı sanırım.
(bkz: durduk yerde adamın amına koyan hede)
ali kırca nın show tv de haber bültenini kapatmadan önce "ancak, belki, lakin, ama, oysa, çünkü" kelimelerinden oluşturduğu devrik cümleleri hüzünlü bir fon müziği eşliğinde okuduğu bölüm.
montajını yapanların artık bitsin diye yalvardığı haberin sonunda ekrana gelen gereksiz bölüm.
bugünkü bölümünde futbolla başlayan ve ulan bu gündemde ne alaka futbol dedirten ve sonlarına doğru cart diye konuyu günümüze çeviren, gazetede yayınlansa belki iş yapabilecek fakat tv ekranında iç bayan boktan sunumdur.
Çiçeği burnunda bir kültür edebiyat dergisi.

Ekim 2015te ilk sayısı çıktı. Fiyat ve içerik olarak kafka okur la kafa kafaya. Selnur güneş'in istifasından -ve gerekçelerinden- dolayı soğuttuğu için kafka okur'u 2 aydır takip etmiyordum, elim gitmiyor artık. iyi oldu.

Yine de hemen gidin alın demiyorum. Yani edebiyat dünyasını düzenli takip etmeyenler için özendiriciliği yok. Fiyat, bana kalırsa bu konudaki en önemli mesajı veriyor okura. Eğer sıkı bir takipçi değilseniz 3 tl'lik, "içeriği daha yalın" sabit fikir gibi dergiler içinizi daha çok açabilir. Tecrübeli yazarları tercih eden, hatta arka sayfalarında genç yazarlar için bir atölye bile barındıran diğer dergilerin (bkz: varlık) (bkz: notos) fiyatları daha yüksek olduğu gibi içerikleri de ortalama bir okuru kolayca sıkabilir.

Demem o ki arka kapak da bu dergilerden hallice bir dergi olmuş.

Takip edeceğim.

Edit: Bu arada Notosta uzun zamandır genç yazar atölyesi yok. Nedendir bilinmez.
Birden fazla Simi tek telefonda kullanıyorsanız yalama olmaya çok müsait bir parçadır.
görsel
Güzel.
görsel

Yayın hayatına son vermiş kültür dergisi. Çok yazık; edebiyat, kültür, sanat yüzünden değil de ekonomik şartlar yüzünden yayın hayatına son vermesi çok üzücü. Umarım bu tür dergiler, yayınevleri kapanmaya devam etmez. Popülizme karşı, kendi yolunda devam etmiş bu değerli dergiye bir teşekkürü borç bilmeliyiz.