bugün

beklenen ve adım adım yaklaşan kriz. Moddy's ülkenin kredi notunu yerlere çekti, şuan bir afrika ülkesi Fas ile aynı ekonomimiz var, ilerleyen tarihde diğer kuruluşlar da aynı notu verecek. Dolar en az 3.30 olacak. Evinizde patates depolayın.
Benimki 2017 ye kalmayacak gibi.
kaçınılmaz görünen kriz.

hadi oy verene müstehakta olan yine bize olacak.
bu sefer teğet geçmeyecek olan krizdir. acılarını ekonominin dinamiklerinde hissedeceğiz ve çok sert tedbirler alınmadığı sürece o güçlü dediğimiz ekonomi bir gece de tepetaklak olacaktır. geçen gün yiğit bulut denilen adama göre bile durum vahim adam diyor ki şuan destek olma zamanı para harcama zamanı normal zamanda harcadığımızdan daha fazla harcayalım diye buda durumun vahametini gösteriyor. ekonomi adına yapılan en büyük hata bana kalırsa ülkede ki köklü zengin ailelerle düşülen fikir ayrılıkları bu işin sonu bana kalırsa merkez bankasından faiz arttırımı ve döviz rezervini stabil hale getirmek başka türlü bu artış engellenemez ve artış global etkilerle suni şekilde bakın suni diyorum çünkü birileri bu dolar üzerinde spekülasyon yapıyor.
görsel
Olası şeydir. Ama olmayabilir de.
ilk önce "büyük oyunu gören" insanları vurması muhtemeldir.
Krizle gelenleri, götürebilecek kriz olabilir.
insanların taksiye binmeyi bırakmasını göz önüne alırsak, bu gün anladım ki kriz başlamıştır. kimse kendini kandırmasın. işler acayip düştü.
olmayacak olan krizdir, vatan hainleri boşuna heveslenmesin, biz vuruluruz ama asla yıkılmayız allahın izniyle.

Ekonomik kriz beklentisi içinde olan köpekler, kudurun.
Borsa'nın ve Otomotiv sanayinin verilerini öne sürerek olmadığı iddia edilen kriz. O veri tablolarından kriz göremeyen şahısların, önce inşaat sektörüne ardından esnafla bir sohbet yapmalarını öneririm. fazla gurur iyi değil. öyle yada böyle ülke de ciddi bir kriz var. bundan memnun muyuz ? tabiki hayır. ancak gözleri kapayarak, kriz yok demek milletin zekasıyla dalga geçmekten başka bir şey değildir.
Şişirme ekonomideki sıcak döviz kalmayışıyla başlamıştır. Şimdi devalüasyon falan yapıp doları 5-6 liraya da çıkarırlar.
bazı kafaların olmayacak dediği ancak zaten var olan krizdir. dolar 1 yılda yüzde elliye yakın artmış,işsizlik son yılların rekorunu kırmış, enflasyon keza öyle, her şeye yüzde on ile elli arasında zam yapılmış ama maaşlar maksimum yüzde sekizde kalmış adam hala kriz olmayacak diyo bi de başkalarını hain ilan ediyo.
2016'da başlamış ve içinde olduğumuz kriz.

kimi kültürlü arkadaşlar, evvelce kitabi bir kriz tanımı yapıp; bakın şu şu yok demek ki kriz de yok diyerek her ne kadar bizleri aydınlatmaya çalışsalar da, gerçek böyle değil.

ciddi bir problem olduğunu kabul edip, çözüm aramak gerekiyor.

inanın, iktidarın yıllardır ekonomiyi dayandırdığı inşaat sektörü patlamak üzre. yazılan çekin, iflas eden firmanın haddi hesabı yok. para dönmüyor. hazır betoncular bir bir kapatıyor. ödemeler 240 gün vadelere uzamaya başladı. eleman çıkarmayan firmalar da, özlük haklarında ya da sağlık sigortası iptali gibi konularda önlem almak zorunda kalıyorlar.

sorunu dile getireni sus lan vatan haini hökümetimiz dedi ekonomi çoğeyi yaklaşımı ile susturmaya çalışmak beyhude. en sonunda üretimsizlik ve cari açık, akp burjuvasını da vuracak.

rasyonel olup toplumsal hareket etmek gerekiyor. fakat son yıllarda toplumsal zeka ve dinamiğimiz ne seviyede, gördük.