bugün

16 nisan 2017 anayasa değişikliği referandumu

Onurla ve gururla hayır oy'unu basacağım referandumdur. Bu ülke 1 kişinin keyfine bırakılacak kabile devleti değil.

Sebeplerine gelirsem,

1 - Başbakanlık bitecek. Meclis doğrudan başkana bağlı olacak fakat başkan istediği kanun hükmünde kararnameyi meclis onayına sunmadan çıkartabilecek.
2 - seçilecek başkan, meclisi bir kararnameyle feshedebilecek. Bir sabah kalktığında ben meclisi feshediyorum derse bunu yapabilecek.
3 - Seçilecek başkan, istediği bakanlığı kapatabilecek. Bir sabah kalktığında ben x bakanlığını kapatıyorum derse bunu yapabilecek.
4 - seçilecek başkan, herhangi bir şart olmadan yardımcılarını istediği gibi seçebilecek. Ailesinden veya akrabalarından herhangi biri/lerini yardımcısı yapabileceği gibi,
Karım bundan sonra aile bakanı, oğlum içişleri bakanı, kızım dışişleri bakanı derse bu da olabilecek.
5 - seçilecek başkan, bakanları, bürokratları, büyükelçileri, hakimleri, savcıları kısaca herkesi atayabilecek, görevden alabilecek.
6 - yargılanması için meclisteki 600 milletvekilinin 400'ünün oyu gerekecek. Diyelim ki 400 oldu. Anayasa mahkemesinde çoğunluğun yargılamasına çıkacak.
Anayasa mahkemesindeki 15 hakimin 12'sini zaten kendisi atamış durumdayken onların karşısına çıkacak.
7 - 18 yaşındaki kişilere milletvekilliği yolu açılacak fakat bu kişiler idealist, o koltuğu hakeden kişiler olmayacak. Milletvekillerinin, bakanların çocukları olacak.
Daha askerliğini yapmamış, siyasi hiçbir tecrübesi olmayan kişiler 2 yıl milletvekilliği yapıp ömür boyu emekli maaşı alabilecek.

" Başkanlık sistemi " adı toplumda tepki gördüğü için adına " partili cumhurbaşkanlığı sistemi " adı verildi. Dünya üzerinde amerika ve fransa gibi başkanlık ve yarı başkanlıkla yönetilen hiçbir ülkede 1 kişiye bu kadar denetimsiz yetki verilmez. Verilmedi ve verilmeyecek.

Tüm bunları bilin, okuyun, araştırın, eğer böyle bir ülke istiyorsanız benim size diyecek birşeyim yok.
Mevcut durumda oy kullanırken sadece tayyip erdoğan sevgisinden başkanlık istediğinizi değil, erdoğan'dan sonrasını da düşünün.