bugün

the other boleyn girl

2008 ingiltere/amerika ortak yapımı 115 dakikalık biyografi/dram/tarih filmi, 6.7 imdb puanına sahip. 35 milyon bütçe ile çekilmiş, 9 milyon civarı zarar etmiştir. Kadrosu yıldız isimlerle dolu : natalie portman, scarlett johansson, jim sturgess, eddie redmayne, benedict cumberbatch, eric bana.

--spoiler var yaklaşma--
Eskiden birkaç kez izlediğim, kitabındaki çoğu olaya yer vermemiş ortalama bir film.
Yalnız william carey kadar gavatını görmedim, norfolk ve sir thomasa girmiyorum bile. William.c ile mary'nin halvet gecesi çok komikti, benedict tam bir hödüğü canlandırmıştır * sonunda mary, tam bir efendi olan williamı(stafford olanı) buldu, çok delikanlı adamdı.
Suç anne/mary de değildi, asılması gereken kızların dayısı, babası ve kral zibidisiydi. Afedersiniz, Herif bütün gün sarayda kimi siksem diye dolaşıp duruyor. kem gözlü tipsiz jane parker yüzünden, olan benim sevgi pıtırcığım george'a(jim sturgess) oldu. Aslında kitapta pek pıtırcık değil kendisi, kardeşi anne ile işi pişirip çocuk peydahlıyor fakat çocuk ucube olarak doğuyor. Filmde anne, goerge'a girişmeye çalışıyor sonra kıyamıyor. Gel buraya ablasının kuzusu diyerekten sarılıp ağlaşıyor görsel
--kitap/film karışık spoiler--
güncel Önemli Başlıklar