bugün

evrim teorisi

Bir insan ömrü ile bütün Evrimi çökertebilen vatandaşları gösteren başlık.

Haha, yahu milyonlarca yıldan bahsedersin, cık der. Evrim birikimdir dersin, cık der. Senin dedigin modifikasyon, aç oku dersin, yine cık der.

Arkadaşın Kullanılmayan organdan kastı bodybuilding. Her doğan erkek cocugu bu memlekette sunnet ediyorlar. Madem kullanmıyoruz, neden her doğumdan sonra tekrar bu sunnet işine gerek duyuyoruz? Körelsin gitsin?
Körelmiyor, çünkü sunnet denilen işlem de bir modifikasyon. Tür içinde pek de Artısı olmayan bir durum.

modifikasyon nedir? Mutasyon nedir? Adaptasyon ve seleksiyon nedir?
Öncelikle bunların araştırılması gerekiyor. Sonra bu yapı taşları öğrenildikten sonra bir insan ömrü ile evrimin gerçekleşmeyeceğini anlayacaksınız. Kendi yanlışınızı da göreceksiniz.

"Bilim adamı inkar etmez."
Hmm. Öncelikle evrim karşıtı bir bilim insanı bile bir canlı ömrü ile Evrimi çürüttüğünü sanan kimseyi ciddiye almaz. Neyse. Burayı geçelim.

doğal seleksiyon yanlışlanmış.
Zürafaların boyu neden uzundur? Tür içinde digerlerine göre daha uzun olanlar yemeğe kolay ulaşmış, digerlerine nazaran daha kolay yaşamışlardır. Bu da digerlerine göre daha fazla üreme kabiliyeti demektir. Sırf tek bir zürafa boynunu kullanıyor diye zürafa türünün boynu uzamamıştır. Uzun seneler içinde binlerce nesil sürecek bir şekilde, bu boynu uzun olanlar digerlerine baskın gelmiştir. Sonuç olarak zürafalar boynu uzun bir canlı olarak günümüze ulaşmıştır.

kullanılmayan organa gelelim. Hmm ornegimiz ne olsun? Nasılsa kabul etmeyip, yine cık cık diyeceksiniz. Lakin olsun. Biz Yine de Can'ım Bilal'e anlatalım.

Hah kuşlar. Kemiklerinin içi boştur bilir misiniz? Bilmeyebilirsiniz, dert değil. neden boştur? Bu kuşlar kemiklerini kullanmamaktadırlar mı? Hayır, gayet de omurgalı bir canlı olarak kullanmaktadırlar. Fakat yine bir önceki ornekte de olduğu gibi, kuşlar evrimleşirken kemikleri pürüzlü olanlar uçuş konusunda avantajlı konuma geçtiler. Bizimki gibi içi dolu kemiğe sahip olanlar da daha kısa mesafeler uçarak digerlerinin gerisinde kaldılar. Böylece uzun uçabilen kemikli kuşlar gitgide çoğaldı. Daha fazla yem buldular. Daha fazla ürediler. Bu da gitgide içi boş kemiklere sahip kuşları ortaya çıkarttı.

Hah, dikkat ediniz. Bir kuş çıkıp da benim kemiklerimin içi boş oluversin demedi. Bu çok uzun zaman dilimleri içerisinde rastlantısal olarak gerçekleşti.

fizik tedavi ornegi de pek güzeldi. Güldüm.

Evet, Evrimi yalanlayınca bilimi de yalanlamış oluyorsunuz sayın yazar.
dünya düzdür derseniz de aynı cevabı alacaksınız.
Bilimsel bir temele karşıt görüş bildiriyorsunuz. Garip.

edit: şahsim adına bu kadar kafi diye düşünmekteyim. Sizlere iyi eğlenceler.
Evrimi bol bol yanlışlamalar.
Bunları birer makale olarak da okumak isteriz.

Edit2: yazmazsam içimde kalırdı.
"x canlısı tehlikelerden dolayı daha çok koşuyordu bu yüzden bacak kasları gelişti, y canlısı tehlikelerden ötürü etrafı çok daha fazla gözetliyordu bu yüzden gözleri gelişti, z canlısının habitatında dikenli otlar fazlaydı bu yüzden derisi kalınlaştı" gibi ifadeler geçiyor.
Nerede geciyor? Adnan Oktar'ın kitaplarında mı? Belki evrim aldatmacası kitabı?

Bir canlı tehlikeden kaçabiliyorsa bacakları güçlüdür ve kaçamayan ölür. Ölen canlı da üreyemeyeceğine göre kasları daha güçlü olan canlı daha kolay üreyecektir. Bir sonraki avda bu sefer güçlü olan yem olurken, iki kat kuvvetli olan hayatta kalacaktır. Bir birikim halinde, seçilim dolayısı ile evrim gerçekleşir.
Pff, neyse yahu. Keyfine bak.
güncel Önemli Başlıklar