bugün

erkeklerin zeki kadın sevmemesi

şimdi genelleme yapıcam.

genel olarak erkekler pohpohlanarak iş yapmayı severler. sen aslansın sen kaplansın, süpersin, ya sen yapamazsan kim yapacak ve yahutta yaaa o bana böyle dedi ama ben hemen benim aşkım halleder dedim kasım kasım kasıldım, sen onun ne kadar becerikli olduğunu bilmiyosun dedim ya da ya dedim benim abim beni yarı yolda bırakır mı sanıyosun vs vs gibi konuşmalardan "genel olarak" olumlu etkileniyorlar.

çünkü ortada bir yüceltme var. erkeğin doğası gereği koruma bunun için de üstün olma isteme iç güdüsü var. bu sebeple yanlarında bulunan kadınların ya denk ya da onları engellemeyecek şekilde bi tık daha alt seviyede olmalarını tercih ediyorlar.

mesela diyelim ki cüzdanımı çaldırdım bugün karakola gittim deseniz akşam otururken, ilk sorusu neden beni aramadın olur? sanki o farklı bi şey yapacak. sahip çıkma, koruma duygusu ile ilgili bir şey. aslında genel olarak insanlar böyledir. birilerinin size ihtiyacı olması güzel bir şey, işe yarandığını hissettiriyor.

yani zeki kadın buna ihtiyaç duymaz. kendi işini kendi halleder. siz yine de bence zeki kadınları tercih edin, mesela o kavanozu açamayınca kenarına bıçak sokup açabileceğini bilir. ama erkeğe şunu açar mısın deyip gururunu okşamayı da akıl eder. zeki kadınla daha kısa zamanda daha güzel yerlere sorunsuz gelirsiniz. tabi sizi seven zeki bir kadınla.