bugün

bipolar bozukluk

Evet açıklıyorum.

Lanet olası psikolojik bir hastalıktır. Hastalık sahibine hiçbir zarar vermez. Olan çevresindeki insanlara ve onu sevenlere olur. Eğer imkanınız varsa hayatınızın önemli bir parçası haline getirmeyin bu kişileri. Bu hem bipolar için hem de sizin için daha iyi olacaktır.

Hastalığın bilimsel yönünden çok sosyal yönüne değinmek istiyorum. Bu insanlar sosyal yaşamlarında gayet normal kişilerdir ancak onlardaki değişimi yani bipoları sadece yakınları görebilir. Sözgelimi sevgiliniz bipolar ise bir gün sizi dünyanın en mutlu insanı yaparken ertesi gün yerin dibine sokar. Neye uğradığınızı şaşırırsınız. "Ulan dün şöyle şöyle dedi bugün ne diyor?" Diye düşünürsünüz bu durumda onu kırmamak için biraz ezilirsiniz fakat geçici bir durum değildir bu. Max ve min dönemleri olan bu kişiler max dönemindeyken sevecen tatlı birer kelebeğe dönüşürken min döneminde kural tanımaz birer buldozere dönüşürler. Önlerine çıkan her şeyi yıkarlar.

Kalp kırarken bunun farkında olmazlar çünkü o sevdiğiniz ince ruhlu insan kaybolur zaman zaman. Ve bu periyodik olarak gerçekleşir. Erkeklerde 40 kadınlarda 30 yaşına kadar devam eder bu illet. Sürekli geçti sanarsınız fakat geçmemiştir o iğrenç ruh hala orda duruyordur sadece max dönemlerinde pasifize olur.

inandığınız her şeyi sorgulatır size. Ve yardım etmeye çalışırken bir bakmışsınız sizin sağlam sandığınız psikolojiniz bozulmuştur.

Uzaklaşın onlardan. Eğer bu kişi sizseniz kimsenin size fazla yaklaşmasına izin vermeyin. Uyarın onları hayatınıza tecavüz etmek istemiyorum diyin.