bugün

mehmet ali şahin

Eşini saniye Şahini kaybetmiş

Bakan Şahin'in eşinin böbreği Ukraynalı bir kadından nakledildi
On yıldır böbrek hastası olan Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in eşi Saniye Şahin’e nakledilen böbreğin sahibinin Ukraynalı bir kadın olduğu ortaya çıktı. Bakan Şahin, böbreğin bir Hıristiyan’a ait olmasını, "Hıristiyan olabilir, ancak ne fark eder! Sonuçta insandı" diye değerlendirdi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in 10 yıldır böbrek hastası olan ve 3 yıldır diyalize bağlı yaşayan eşi Saniye Şahin’e geçtiğimiz ay Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde böbrek nakli yapıldı. Uyum sürecini sorunsuz atlatan Bayan Şahin, nakil sayesinde sağlığına kavuştu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, böbreğin beyin kanaması sonucu ölen 36 yaşındaki Ukraynalı bir kadına ait olduğunu ilk kez Hürriyet’e açıkladı.
"Ankara’dan Antalya’ya giderken uçakta Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Şahin, eşinin sağlık durumu ve nakil hakkında şu bilgileri aktardı: "Ukraynalı bir kadına ait böbrek nakledildi. Ama Türkiye’de vefat etmiş kendisi. Ailesi de buradaymış. Ancak kendileri ayrılmışlar. Yoksa kesinlikle kendileriyle tanışmayı ve görüşmeyi çok isterdim. Cenazesini götürmüşler."
Bakan Şahin, henüz organ bağışında bulunmadığını kaydederek "Şu ana kadar böyle bir işlem yapmadım, ama yapabilirim, Başkalarına söylemeden önce kendim yapmalıyım" dedi.
Eşinin bakımının evde sürdüğünü belirten Şahin, "Eve ziyaretçiler, gelen giden oldu; enfeksiyon kaptı. Hastanede bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edildi. itina gösteriyoruz, yoksa enfeksiyon böbreğin devre dışı kalmasına yol açabiliyor. Ama şu anda yeni böbreği sorunsuz çalışıyor" diye konuştu.