bugün

bipolar bozukluk

4 yıldır yazılmayan gariban başlık. aslında ne mutlu ki ruh sağlığına sahip kişilerin varlığını hissetmek.

o değil de, her şeyin en mantıklı şeklini düşünüyormuş hislerinde salınırken, arkadaşlarınızın -ne alaka olum ya- demesi yok mu...

sevdiğiniz veya sevmediğiniz hiç farketmez, konuşurken şayet karşıdakinin anlattıkları sizde en ufak bir kıvılcım teşkil etmiyorsa o konuşma sizin için bitmiş, artık siz o konunun dışında her yerdesinizdir. acaba eve gidip kitap mı okusam, resim mi çizsem, hocanın yanına gidip devamsızlık mu konuşsam, annemi mi arasam ama yok şimdi emekli kadın muhtemelen komşuya gitmiştir vs. gibi demirin suya batması misali ani ve derin dalışlar çok muhtemeldir.

anında yok oluyorsunuz. ancak öyle garip yokluk ki seyehatlerinizden memleket toprağı getiriyorsunuz etrafınızdakilere. bilenler empati antremanı yaparken bilmeyenler hakkınızda üst üste çizikler atabilmekte.

panik olduğunuz her durumu hayatınıza yansıtmanız, ve bir takım önlemler almanız zaten bu meretin tabitaında vardır.

alttan alacak bir aileye, dosta, eşe/sevgiliye sahipseniz biraz daha kolaydır işiniz. zaten alttan alacakları tek konu, yalnız kalmak isteğine saygı duymaları.

zihni devamlı meşgul eden bir kafa karışıklığı vardır. şundandır ki, bir anda yapacağınız işe haddinden fazla konsantre olup, ikincil bir -bir anda- tamamen dağılabiliyorsunuz. bu sizi hezeyana motivasyon kayıplarına, tersten düşününce özgüvene sürüklüyor. şöyle düşünün, bir teli iki yana bükerek kırmaya çalışıyoruz. tel önce sağa yatıyor, sonra düzeliyor, bu sefer de sola yatıyor. sürekli uçları yaşıyor yani.

karakteristik özelliklerinden ki benim en çok içinde olduğum kısmı, duydu durumu bozukluğu. ne demek bu şimdi?

şöyle, çok üzücü bir haber karşısında yüzünüze oturan \'\' hımm anladım \'\' ifade-sizliği-. yani kim, ne sorusunu bile sormayı gerektirecek bir merak uyandıramaması. ee, bu hastalığın tabiatı demiştik; bunun bir de zıttı olmalı. o da var; koca bir diyalogda en gereksiz, bin kelimede bir kere üstü kapalı geçen şey hakkında kafa yormak, çıkarım yapmak.

lafı uzattık, farkındayım. ancak bu hastalığa sahip insanlar eminim ki okuyunca \'\' aa bende de var yaa \'\' diyecekleri çok şey var. önemli olan yalnız hissetmemek.

yalnız kalalım ama yalnız olmayalım.