bugün

aykut kocaman

sistemli futbol oynatmaya çalışan, isimlerin değil, takım oyununun önemini anlayan bir adammış. taşların yerine oturması için biraz daha zamana ihtiyaç varmış. geleceğin fenerbahçesini hazırlayan, kocaman umutlarımızın sahibiymiş.

bazı iyimser renkdaşlarım için böyle biriymiş kendisi. vay arkadaş, vay arkadaş, vay arkadaş yaaa...

hangi sistem? hangi takım oyunu? hangi isimler? hangi gelecek?
yahu bir futbol takımı saha içinde 11 kişiden oluşur ve bunların mevkileri vardır. bizim takım 12 kişiyle defansta. herhangi bir maçta, allah'ın işiyle öne geçtiğimizde, anında forvetimiz çıkıyor, selçuk şahin giriyor. bak dikkat et; forvetimiz çıkıyor, orta saha giriyor demiyorum, selçuk şahin giriyor.
eğer imkanı olsa, selçuk şahin'i klonlayacak adam. her yer selçuk, dağ taş, dere tepe selçuk.
taraftarı da tavladı. neymiiş efendim, selçuk şahin elinden geleni yapıyormuş, adamın kapasitesi belliymiş, o gerçek bir fenerbahçeliymiş. lan amını avradını sikeyim.. kan beynime sıçrıyor yeminle.
böyle bir savunma şekli olur mu ya? böyle bir bakış açısı, böyle bir mantık var mı ya? bu ne kepazelik, bu ne kendini bilmezlik, bu ne serkeş yaşantı, bu ne bohem ya!

lan ben de fenerbahçeyi çok seviyorum, benim de kapasitem belli, ben de fırsat verildiğinde elimden geleni yaparım. e o zaman ben de oynayayım amk? var mı lan böyle bir şey?
dünyanın en yeteneksiz adamı, gelmiş benim aşık olduğum takımda kaptanlık yapıyor. bi siktiriniz gidiniz lütfen hacı abi ya!
sene olmuş 2012, pes olmuş 2013, bizde hala selçuk şahin oyuna giriyor abi. bak kafam karıncalandı gene, ayaklarımdan yukarı doğru bir sıcaklık yürüyor. kendimi sikecek duruma geliyorum her düşündüğümde.

sonra, alex gibi bir adamı gönderdi bu adam. altından girdi, üstünden çıktı, gönderdi! dikkatinizi çekerim, tırnak içinde söylüyorum ''alex'i gönderdi'' alex'i lan alex'i!
bu konuyu ayrıca konuşmak lazım. koskoca alex ya...

sisitem diyor hala.. sisteme bak; allah'ını seven defansa gelsin... sistem bu.
gol yemeyelim de, atmasak da olur.. sistem bu. yana pas, geri pas, yana pas, geri pas, geri bas, yaraklara yan bas.. sistem bu.

aykut'un yapacağı sistem 5-4'lük bir kupon, 6 maçtan yatmazsa beni taksim'de sistemli bir şekilde hoplatsınlar. böyle korkak bir futbol olur mu lan!
geleceğin fenerbahçesini yaratacakmış, taşların yerine oturması için zaman gerekiyormuş.

abi el ele tutuşup siktir olup gidelim lütfen. böyle bir gelecek olur mu ya? sekiz ön liberoyla, on yedi defansla, aman gol yemeyelim düşüncesiyle hangi gelecekten bahsediyoruz? o gelecek lütfen gelmesin abi.
taşların yerine oturmasını beklerken götümüze giren taşları kim çıkaracak ayıptır sorması?

bugün fatih terim dediğin adam, en eşkıya futbolcuyu bile süt dökmüş kediye çeviriyor. sövüyordur sayıyordur, dövüyordur, ben bilmem. yapıyor mu? yapıyor. adam olmaz denilen futbolcuyu kazanıyor mu? kazanıyor.
sen de yapacaksın! sen de kazanacaksın!
karı gibi küsmekle, takımdan göndermekle hocalık olmaz. olursa da sikerim ben öyle hocayı.

yahu her şeyi geçtim. olayın teknik ve mantıklı kısmını da bir kenara bıraktım. tamamen cahil, futboldan uzak biri olarak olaya bakıyorum.
bence bir takımın teknik direktörünün kişiliği nasılsa, o takımın kişiliği de ona dönüşür ister istemez.

aykut'a bi bak allah'ını seversen.
adam akvaryum gibi lan. baktıkça huzurla doluyorsun, böyle bir sakinlik, dinginlik, durgunluk, tepkisizlik, aboooov böyle bir uyku hali...
öyle teknik direktör mü olur lan? biraz hırslı ol be adam, biraz kız, bağır çağır. gol atınca sevin, hopla zıpla. hata yapınca kız, söv. takımı ateşle, taraftarı gazla. sikerim öyle cool kuğu havalarını ben ya. futbol takımı çalıştırıyorsun be adam! kuğu gölü balesini yönetmiyorsun!
sanki poker masasında beyfendi, asla renk vermiyor. böyle teknik direktör olur mu aga?

yeter amına koyayım yeter ya, defolsun gitsin artık. benim takımım futbol oynasın, benim takımım saldırsın, isterse küme düşsün, ben razıyım abi.

sikerim böyle aşkın ıstırabını...